« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

HNS-ovci se spremaju za izbore

Središnji odbor stranke priprema predstojeće lokalne izbore

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HNS)
Više o

Vesna Pusić

,

Radimir Čačić

,

lokalni izbori

,

Hrvatska narodna stranka

,

lokalni izbori HNS

Središnji odbor Hrvatske narodne stranke (HNS) sastao se u subotu kako bi se stranka novim statutarnim rješenjima i donošenjem strategije pripremila za lokalne izbore na kojima želi osvojiti oko 10 posto mjesta u predstavničkim tijelima te oko 60 mjesta načelnika općina i gradonačelnika.

Članica Predsjedništva stranke Vesna Pusić rekla je na konferenciji za novinare uoči sjednice da se Središnji odbor održava u opasnom i osjetljivom trenutku za Hrvatsku te da će raspravljati o pet, kako je kazala, najbitnijih i trenutno presudnih tema za Hrvatsku. To su, kazala je, ekonomski problemi, finacijski problemi, pregovori s Europskom unijom o članstvu, pitanje pravne države te odnosi sa Slovenijom.

Predsjednik stranke Radimir Čačić rekao je da HNS na predstojećim izborima želi potvrditi svoj status treće političke stranke u Hrvatskoj. Istaknuo je da će se na Središnjem odboru raspavljati o statutarnim i organizacijskim rješenjima kako bi se stranka što bolje pripremila za izbore.

Predsjednik Središnjeg odbora Ivan Vrdoljak rekao je da ih čeka vrlo ozbiljan posao u pripremama strategije i promjena statuta HNS-a. Naglasio je da je osim gospodarskog, jedan od glavnih problema u Hrvatskoj "neznanje ljudi i korupcija" protiv kojih se treba boriti. Kao dogradonačelnik Osijeka dolazim iz sredine gdje je problem korupcije jak no Osijek nije otok, već toga ima u cijeloj zemlji, dodao je.

Vesna Pusić je istaknula da reformu pravosuđa treba početi prije ulaska u EU i ocijenila da u reformi pravosuđa i policije ima lutanja i nesigurnog stava. (hina/metro-portal)

22.11.2008. 14:01:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh