« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
zaklela se zemlja raju

Grinch Sanader sindikatima: U banani smo!

Premijer je ipak bio na sastanku sa sindikatima, izbjegavši medije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlada RH, SDLSN)
Više o

Sanader Grinch

,

Ivo Sanader Grinch

,

Vlada sindikati zamrzavanje plaća

Jučerašnji sastanak "predstavnika Vlade" sa sindikatima povodom "nepostojećih" najava stezanja remena i zamrzavanja plaća dobiva epilog potpuno drugačiji od Vladinih želja.

Naime, na službenim stranicama Vlade priopćenja nema niti u tragovima, svega nekoliko izjava sudionika sastanka.

Što je još zanimljivije, objavljena je i slika sa sastanka na kojoj premijera Sanadera nema. No, sindikati kao sindikati, zločesto objaviše svoju sliku s istog sastanka na kojoj se lijepo vidi premijer, dobro raspoložen.

Izjavu premijera prenosi web stranica sindikata državnih i lokalnih službenika:

"Pred Vladom su dvije opcije. Proračunski deficit 0 ili proračunski deficit 0,5 ili 0,7 posto s povišicom od 6 posto osnovice za plaće", rekao je premijer „ali je u slučaju da se odlučimo za rast plaća upitno pod kojim bi se uvjetima morali zadužiti da to ostvarimo. Ne smatram se trgovcem. Ne tražim ništa, ali se pitam postoji li mogućnost provesti ovu opciju"

U nastavku teksta navode se još neke misli premijera:

"Premijer je tom prigodom podsjetio na utjecaj svjetske ekonomske krize na situaciju u Hrvatskoj, rekavši: „Bez dramatike, visimo o niti", dodavši kako je dogovor socijalnih partnera nužan kako bi nam sutra svima bilo bolje.
Sanader je ponudio da nakon turističke sezone Vlada i sindikati ponovno sjednu za stol i dogovore se kako dalje, podsjetivši da se nalazimo u vrzinom kolu nedostatnih kreditnih poticaja gospodarstvu koje može imati posljedice u obliku zatvaranja tvrtki i gubitka postojećih radnih mjesta.
"Kolokvijalno rečeno", rekao je Sanader „u banani smo"!
Podsjetio je i da je u posljednje tri godine proračun rastao prosječno za 10 milijardi kuna godišnje i dodao da projekcije za iduću godinu i nakon kresanja 15 milijardi kuna ne ostavljaju prostor za 1,5 milijardu koliko je potrebno za dogovoreni rast plaća od 6 posto."

Nakon sastanka pred novinare je izašla Jadranka Kosor, izjavivši neke uopćene činjenice koje ni u kom slučaju ne zvuče jednako loše kao "U banani smo" ili "Visimo o niti", kako je, prema sindikatima, izjavio premijer.

Retorika koja nimalo ne podsjeća na "Kriza nas zaobilazi", "Mi smo stabilniji od svijeta" i slično, što se još pred desetak dana moglo čuti svakodnevno.

Izjave PR-ovaca Vlade na upit da li je premijer bio na sastanku i što je izjavio bolje je ne prenositi, jer jedino mjesto gdje se tako nešto treba napisati je udžbenik "Kako voditi katastrofalan PR - priručnik s primjerima iz prakse".

Pa dobro, kakvo je onda stvarno stanje? (metro-portal)

20.11.2008. 15:55:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh