« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

HNS i SDP zajedno u Varaždinskoj županiji

Još se raspravlja o Županijskoj skupštini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dubravko Darabus/CROPIX)
Više o

HNS

,

SDP

,

Varaždinska županija

,

lokalni izbori

,

Dubravka Biberdžić

Iako su pregovori još u tijeku, HNS i SDP izaći će zajedno na lokalne izbore u Varaždinskoj županiji, rekli su na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare čelnici županijskih organizacija tih dviju stranaka.

Dubravka Biberdžić, predsjednica županijskog SDP-a, naglasila je da je dogovoreno isticanje zajedničkih kandidata za mjesto župana i zamjenike župana. Kandidat za župana je Predrag Štromar iz HNS-a. Imena kandidata za zamjenike nisu još poznata, ali najvjerojatnije je da će oba biti iz redova SDP-a, kaže Biberdžić.

Usprkos tomu da je prvi čovjek HNS-a Radimir Čačić u nekoliko navrata javno izjavio da još postoji mogućnost da se kandidira za mjesto župana u Varaždinskoj županiji, Predrag Štromar jasno je rekao da je trenutno on taj kandidat, iako je, po njegovim riječima, i to podložno promjeni.

Iako je zajednički izlazak na izbore dogovoren, još uvijek traju pregovori oko izgleda liste za Županijsku skupštinu te dogovori oko koaliranja u općinama i gradovima u županiji, rekla je Biberdžić.

Na kraju konferencije čelnici i jedne i druge stranke izrazili su uvjerenost u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima. (HINA)

18.09.2008. 20:08:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh