« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Danas Vijeće za nacionalnu sigurnost

Državnom vrhu sada je velika knedla u grlu, najavljene mafijaške mjere bile su samo paravan.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Nacional

,

Ivo Pukanić

,

Vijeće za nacionalnu sigurnost

,

ubijen Ivo Pukanić

,

ubojstvo Ive Pukanića

,

antimafijaški zakon

,

eksplozija bombe

,

ubojstvo Pukanića

Iz Ureda Predsjednika Republike je potvrđeno da će u petak u 10 sati biti održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) u povodu večerašnjeg ubojstva predsjednika Uprave NCL grupe Ive Pukanića i šefa marketinga NCL grupe Nike Franića u Zagrebu.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić u sinoćnoj izjavi javnosti je istaknuo da je "inicirao sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost u čijem će radu sudjelovati i predstavnici parlamentarnih stranaka".

"Ovo je trenutak kada naše društvo mora biti jedinstveno. Pitanje s kojim se suočavamo jest: ili mi, ili oni, pri čemu 'mi' znači pravnu državu, funkcioniranje institucija sustava i sigurnost građana, a 'oni' - kriminalce, teroriste i mafijaše", stoji u izjavi predsjednika Mesića.

Ako se do sada čekalo, vremena za čekanje sada više nema. Očekujem i tražim od svih relevantnih institucija i dužnosnika da s krajnjom odgovornošću ispunjavaju svoje dužnosti, svjesni činjenice da su unutrašnji mir i sigurnost svih građana njihov najpreči cilj, kaže se u predsjednikovoj izjavi koju je medijima uputio njegov Ured.

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održat će se u Državnoj rezidenciji u Visokoj ulici 22. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 21:43:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh