« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TRI ŠAMARA

HND šokiran oslobađanjem suca koji je napao novinara

Predrag Tutin fizički je napao sada pokojnog novinara Anđelka Ercega zbog teksta iz Makarske kronike

Predrag Trutin 'reagirao je kao čovjek i Ercegu dao tri šamara'
Predrag Trutin 'reagirao je kao čovjek i Ercegu dao tri šamara' (CROPIX/Makarska kronika)
Više o

Anđelko Erceg

,

sudac

,

predrag trutin

,

makarska kronika

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je danas da je šokirano nedavnom presudom splitskog Općinskog suda kojom je bivši sudac Predrag Trutin nepravomoćno oslobođen optužbe da je prije četiri godine prijetio pokojnom Anđelku Ercegu, tadašnjem vlasniku i glavnom uredniku Makarske kronike.

Trutin je Ercega fizički napao zbog nezadovoljstva tekstom o njemu u Makarskoj kronici, navodi HND. Naime, po pisanju medija tekst pod naslovom "Semina Lončar: Starica deložirana bez zakonskog osnova" upućivao je na korumpiranost suca. Nakon objave teksta Trutin je pronašao Ercega u restoranu, gdje je ručao s kolegicom, a onda ga je počeo udarati, govoreći mu "nestat ćeš, ubit ću te, naći ću ja tebe, ovo nije kraj".

Bivši sudac je tada, podsjeća HND, medijima priznao napad, a na sudskoj raspravi to je potvrdio i njegov odvjetnik, rekavši da je "Trutin reagirao kao čovjek i Ercegu dao tri šamara".

"Ne ulazeći u pravnička tumačenja o tome je li Općinsko državno odvjetništvo u Makarskoj prvotno trebalo podnijeti kaznenu prijavu protiv Trutina zbog prijetnje ili zbog fizičkog napada na Ercega, smatramo da ova apsurdna sudska presuda nažalost pokazuje koliko je pravosudnom aparatu uistinu stalo da štiti novinare, da kažnjava napadače na novinare i da primjerenim kaznama sprječava buduće napade", stoji u priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke.

Žalbu na oslobađajuću presudu najavilo je splitsko Županijsko državno odvjetništvo koje je tražilo šestomjesečnu zatvorsku kaznu, tvrdeći kako je dokazano da je Trutin Ercegu ozbiljno prijetio te da je djelo počinio prema odgovornoj osobi u svezi s njenim radom i položajem. (hina/metro-portal)

08.04.2010. 16:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh