« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZAMRZNUTI MILIJUNI

Polančecu blokirana imovina

Sudska blokada zatražena je radi osiguranja nadoknade moguće štete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikola Wolf / CROPIX / PODRAVSKI )
Više o

Damir Polančec

,

afera Podravka

,

blokada imovine

Zagrebački Županijski sud blokirao je više milijuna kuna vrijednu imovinu bivšeg potpredsjednika Vlade Damiru Polančecu, osumnjičenog da je zlouporabom položaja i ovlasti oštetio Podravku za najmanje 75 milijuna kuna.

Na prijedlog USKOK-a sud je Polančecu blokirao stan u Zagrebu, kuću u Koprivnici, nekoliko zemljišta na području Đelekovca, njegovog rodnog mjesta, te više od tri milijuna kuna vrijedne dionice Podravke.

Polančecov branitelj Anto Nobilo kazao je kako još nije dobio odluku suda, ali da je od Polančecove supruge čuo za blokadu imovine. "Riječ je o uobičajenom postupku", kratko je prokomentirao Nobilo.

Sudska blokada imovine bivšeg potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva zatražena je radi osiguranja nadoknade moguće štete.

Odlukom suda Polančec ne smije prodati ili na nekog drugog prepisati oko 9200 dionica Podravke, tvrtke u kojoj je 1992. počeo poslovnu karijeru, zatim obiteljsku kuću u Koprivnici, stan u zagrebačkom nasilju Vrbik te zemljišta u rodnom mjestu.

Sud je blokirao i imovinu suosumnjičenog zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića kojega USKOK tereti da je poticao na zloporabe položaja i ovlasti pri pružanju savjetničkih usluga Podravki. Njemu su blokirani kuće u Zagrebu i Hvaru te vinograd na tom otoku.

Polančec je od prošlog tjedna u istražnom zatvoru, dok se Marković brani sa slobode. (hina/metro-portal)

08.04.2010. 15:38:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh