« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DUBOKA KRIZA

HND i Sindikat novinara na HTV-u traže hitnu raspravu o HRT-u

Kako se navodi u večerašnjem priopćenju ogranka HND-a pri HTV-u, članove Programskog vijeća HRT-a smatraju "izravno odgovornima za duboku krizu u kojoj se HRT nalazi"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

HND

,

HTV

,

rasprava

U priopćenju stoji da su nadležnom saborskom odboru poslali pismo sa zajedničkoga sastanka članova ogranka HND-a pri HTV-u i Sindikata novinara HTV-a sa zaključkom da je "sadašnje stanje 'agonije i kaosa' neodrživo i da je došla u pitanje opstojnost HRT-a kao javnoga medija".

Zbog toga od odbora traže, kako se navodi, hitnu i konkretnu raspravu, odnosno hitno pokretanje procesa razrješenja članova Programskog vijeća HRT-a koje smatraju "izravno odgovornim za duboku krizu javnoga medija i u potpunosti delegitimirano za provedbu svojih temeljnih zakonskih funkcija".

"Niti dosadašnji, a posebno taj krnji sastav Programskog vijeća ne zastupa i ne štiti interes javnosti u provođenju nadzora i unaprjeđenja radijskog i televizijskog programa, što mu je osnovna zakonska obveza", ocjenjuju u pismu.

Ogranak HND-a pri HTV-u priopćio je da u pismu izražavaju i "ogorčenje i nezadovoljstvo" stanjem na HRT-u, koje su, kako navode, "zajednički uzrokovali aktualno v.d. rukovodstvo i Programsko vijeće posebno posljednjom odlukom o imenovanju direktorice Programa HTV-a, dokazane nevjerodostojnosti i upitne kompetencije, čime su izgubili i vlastitu vjerodostojnost i povjerenje javnosti". (hina/metro-portal)

14.07.2010. 22:43:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh