« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
HMD GLOBAL

HMD Global je održiv

HMD Global, dom Nokia telefona objavljuje ljestvicu održivosti Nokia telefona za 2022

Odlično!
Odlično! (Arhiva)
Više o

HMD Global

HMD Global, dom Nokia telefona, postigao je vrlo impresivnu platinastu ocjenu održivosti EcoVadis 2022. Tvrtka se nalazi u prvih 1% poslovanja i 98 percentila tvrtki koje su priznate zbog njihove predanosti održivim praksama u proizvodnji komunikacijske opreme. 

EcoVadis, najveći svjetski i najpouzdaniji pružatelj ocjena poslovne održivosti, temelji se na dokazima i pokriva četiri teme održivosti: okoliš, rad i ljudska prava, etiku i održivu nabavu. 

Misija HMD Globala je ujediniti svijet pružanjem pouzdanih i dugotrajnih proizvoda i usluga koje ne koštaju zemlju. 

Platinum Rating signalizira napredni strukturirani i proaktivni pristup održivosti tvrtke. To uključuje angažmane, politike i opipljive akcije oko glavnih pitanja koja se odnose na održivost, koja su dodatno potkrijepljena detaljnim informacijama o provedbi i ciljevima. 

Desetljećima su Nokia telefoni poznati po legendarnoj izdržljivosti, što je i danas cilj HMD Globala. Zapravo, Nokia uređaji su namjenski napravljeni da traju dulje uz robustan hardver i siguran, ažuriran softver koji smanjuje rizike i produljuje životni vijek proizvoda. 

Prošle je godine HMD Global osigurao zlatnu ocjenu EcoVadis. 

HMD Global redovito poduzima korak dalje prema održivosti nizom aktivnosti i projekata kako globalno tako i lokalno. U Hrvatskoj je ove godine ostvareno partnerstvo s Domagojem Jakopovićem Ribafishem koji će dalje prenositi misiju brenda koristeći svoj Nokia G50 uređaj. 

Ribafish je poznat javnosti između ostalog i kao autor projekta Rok Otok koji je usmjeren na edukaciju djece o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka kojeg posjeti tijekom održavanja projekta. Projekt naglašava važnost očuvanja okruženja s posebnim naglaskom na odlaganje otpada. 

04.07.2022. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh