Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2022. 11:31:00
HMD GLOBAL

HMD Global je održiv

HMD Global, dom Nokia telefona objavljuje ljestvicu održivosti Nokia telefona za 2022

Odlično!
Odlično! (Arhiva)

HMD Global, dom Nokia telefona, postigao je vrlo impresivnu platinastu ocjenu održivosti EcoVadis 2022. Tvrtka se nalazi u prvih 1% poslovanja i 98 percentila tvrtki koje su priznate zbog njihove predanosti održivim praksama u proizvodnji komunikacijske opreme. 

EcoVadis, najveći svjetski i najpouzdaniji pružatelj ocjena poslovne održivosti, temelji se na dokazima i pokriva četiri teme održivosti: okoliš, rad i ljudska prava, etiku i održivu nabavu. 

Misija HMD Globala je ujediniti svijet pružanjem pouzdanih i dugotrajnih proizvoda i usluga koje ne koštaju zemlju. 

Platinum Rating signalizira napredni strukturirani i proaktivni pristup održivosti tvrtke. To uključuje angažmane, politike i opipljive akcije oko glavnih pitanja koja se odnose na održivost, koja su dodatno potkrijepljena detaljnim informacijama o provedbi i ciljevima. 

Desetljećima su Nokia telefoni poznati po legendarnoj izdržljivosti, što je i danas cilj HMD Globala. Zapravo, Nokia uređaji su namjenski napravljeni da traju dulje uz robustan hardver i siguran, ažuriran softver koji smanjuje rizike i produljuje životni vijek proizvoda. 

Prošle je godine HMD Global osigurao zlatnu ocjenu EcoVadis. 

HMD Global redovito poduzima korak dalje prema održivosti nizom aktivnosti i projekata kako globalno tako i lokalno. U Hrvatskoj je ove godine ostvareno partnerstvo s Domagojem Jakopovićem Ribafishem koji će dalje prenositi misiju brenda koristeći svoj Nokia G50 uređaj. 

Ribafish je poznat javnosti između ostalog i kao autor projekta Rok Otok koji je usmjeren na edukaciju djece o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka kojeg posjeti tijekom održavanja projekta. Projekt naglašava važnost očuvanja okruženja s posebnim naglaskom na odlaganje otpada. 

04.07.2022. 11:31:00
http://metro-portal.hr/hmd-global-je-odrziv/138405/