« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
katedrala duha

Hloverka se u Dnevniku sramotno obračunala s Darkom Petričićem

Privatni obračuni na HTV-u Hloverki nisu dovoljni, pa je jutros Anu Jelinić prijavila Etičkom povjerenstvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/CROPIX)
Više o

Hloverka Novak Srzić

,

Dnevnik HTV

,

Ana Jelinić

,

Darko Petričić

,

Dossier HR

,

Siniša Kovačić

,

Dražen Majić

,

Stipe Alfier

Kakvo je zapravo stanje na Hrvatskoj radioteleviziji i koliko se Informativni program HTV-a koristi za privatne obračune urednika s novinarima koji samo žele obavljati svoj posao, pokazalo se u središnjem Dnevniku u srijedu navečer.

Voditelj i urednik Siniša Kovačić pred kraj Dnevnika je najavio prilog kojim se direktno pokušalo kompromitirati politologa Darka Petričića koji je, podsjetimo, svojim gostovanjem u emisiji Dossier.hr izazvao buru u hrvatskoj javnosti, ali još i više na HRT-u. Nakon 'sporne' emisije smijenjena je urednica Dossier.hr-a Ana Jelinić, sa službenim objašnjenjem da je napravila 'teške uredničke propuste' i iznosila laži i neprovjerene činjenice.

Siniša Kovačić prilog u Dnevniku najavio je rečenicom ''A sad prisavska posla'', a sam prilog uopće nije bio potpisan što dovoljno svjedoči da je prilog naručen. A tko bi ga drugi mogao naručiti nego glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić?

Danas Hloverka izjavljuje da je ''zbog činjenice da se Darko Petričić godinama predstavlja kao borac protiv korupcije odlučila u središnjem Dnevniku izvijestiti javnost o načinu kojim se dokopao vrijedne imovine''.

Prije puštanja priloga Kovačić se osvrnuo na pismo Ane Jelinić, objavljeno istog dana na stranicama Hrvatskog novinarskog društva u kojem je najavila ono što će se dogoditi u Dnevniku. Njezin kolega Kovačić ipak je taj čin komentirao kao 'osudu prije objave'. Jelinić je, pak, samo upozorila da će Hloverka i njezin zamjenik Dražen Majić 'privatizirati javni prostor', što se i dogodilo.

''Kao točku na i držim prilog o navodno sumnjivoj biografiji Darka Petričića, koji je emitiran po nalogu Dražena Majića, a zbog kojeg je urednik Dnevnika Stipe Alfier odbio staviti svoj potpis na još jednu sramotnu novinarsku epizodu Hloverke Novak Srzić i Dražena Majića", navodi Jelinić.

Naime, Darko Petričić je prozvan zbog pravomoćne presude koja je protiv njega donesena. Radi se o stjecanju stana u Zagrebu kojeg je Petričić dobio od gospođe J.J., a on je trebao plaćati troškove njezina boravka u Domu za starije i nemoćne osobe "Ksaver", kao i troškove njezina sprovoda. ''Ksaveru'' je ostao dužan 36 tisuća kuna, no Petričić niti jednu od ovih optužbi nije demantirao.

Priznao je da protiv njega postoji pravomoćna presuda, ali i dodao kako na tu presudu postoje brojne zamjerke. Primijetio je i kako je vrlo intrigantno da ga HRT pokušava diskreditirati nakon njegovog gostovanja u emisiji Dossier.hr.

Vijest koja je stigla jutros potvrđuje da sramotnom ponašanju na HTV-u nema kraja. Naime, Novak Srzić je Etičkom povjerenstvu podnijela prijavu protiv novinarke Ane Jelinić. Kako kaže, to je učinila ''nakon što je jučer nedvosmisleno utvrđena njena teška novinarska manipulacija''. Kaže da je Jelinić odmah nakon sporne emisije Dossier.hr dobila email odvjetnika Bože Kelave koji je, kao zastupnik Doma za starije i nemoćne Ksaver, ukazao na Petričićeve probleme sa zakonom, što je Jelinić, navodno, prešutjela.

''Jelinić je zavela i svoje kolege koji su zbog njene smjene sudjelovali u prosvjedu protiv cenzure na HTV-u", tvrdi  glavna urednica Informativnog programa HTV-a.

Što reći nakon svega? Gospodinu Petričiću očito je na sudu određeno da mora odgovarati jer nije podmirio svoje financijske troškove. No, pitamo se kakve to ima veze sa slobodom medija, s dopuštanjem novinarima da rade svoj posao i bave se istraživačkim novinarstvom, ili slobodom da se upozorava na probleme u društvu?

A gdje bismo tek došli kad bismo prozvali sve ljude na HRT-u koji imaju problema sa zakonom ili se protiv njih vode sudski postupci? Spomenut ćemo samo Hloverku Novak Srzić protiv koje je sam HRT podigao tužbu zbog njezinog prelaska na Novu TV prije nekoliko godina. Pametnome dosta.

26.11.2009. 09:17:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Davor Trnčević
    28.02.2018. 20:25
    Kupio sam stan koji je banka ovršila od Darka Petričića zbog nepodmirenih dugovanja. Taj isti Darko sada meni radi probleme tako što mi neprestano devastira portafon, poštanski sandučić i vrši nuždu ispred vrata stana. Ne želi vratiti ključeve od zgrade bez obzira što je to zatraženo od predstavnika suvlasnika jer pristup u zgradu imaju vlasnici što on više nije. Dotični me također optužuje da sam lešinar, da sam ja otuđio i njegove stvari iz stana i bez obzira što sam ja pošteno preko agencije kupio stan u derutnom stanju, on je kao takav bio ispražnjen (a to stoji jasno i u ugovoru o kupoprodaji). Kontaktirao sam i banku koja mu je više puta poslala obavijest da svoje stvari makne. Također svojata poštanski sandučić i kaže da on pripada njemu. Pristao sam mu dati ključ da se istim koristi za osobne potrebe jer nemam volje imati posla sa idiotom kakav je on. Ovo je vrlo star Text, no vidim da dotični i proziva druge a sam se ponaša kao kriminalac. Fotografije predmetne nekretnine same po sebi govore sve o osobi o kojoj govorim. To je toliko odvratno da ja ne mogu vjerovati da je tu uopće mogla živjeti osoba, čovjek. Strašno.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh