« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
PROPUSTI

Hitno nadogradite Popcorn Time, VLC i Kodi aplikacije

Prema procjenama sigurnosne tvrtke Checkpoint, trenutno se oko 200 milijuna korisnika suočava s rizikom od iskorištavanja ranjivosti

Hakeri vam mogu oteti računalo - titlovima
Hakeri vam mogu oteti računalo - titlovima (Arhiva)
Više o

hakeri

,

titlovi

,

Kodi

,

Popcorn Time

,

VLC

Uočen je sigurnosni propust u mnogim popularnim video reproduktorima među kojima su Popcorn Time, VLC i Kodi. Prema procjenama sigurnosne tvrtke Checkpoint, trenutno se oko 200 milijuna korisnika suočava s rizikom od iskorištavanja ranjivosti.

Stručnjaci iz tvrtke Check Point, upozoravaju da moramo biti oprezni gdje skidamo titlove. U izvješću navode kako je otkrivena nova tehnika koja omogućava hakerima iskoristiti ranjivosti u Popcorn Time, VLC i Kodi, media player aplikacijama.

Ranjivost se u velikoj mjeri oslanja na načine na koji one obrađuju datoteke s titlovima. Preko datoteka za titlove, hakeri mogu dobiti potpun pristup na računalima, mobilnim uređajima, pa čak i pametnim televizorima. Pogledajte u video prilogu kako se napad izvodi:

Dobra vijest je da su u međuvremenu zakrpani propusti, tako je važno da ažurirate Popcorn Time, VLC, Kodi itd. aplikacije koristite li bilo koju od njih. Možete ih preuzeti na sljedećima linkovima:

• PopcornTime - https://ci.popcorntime.sh/job/Popcorn-Time-Desktop/249

• Kodi -https://kodi.tv/download

• VLC - http://get.videolan.org/vlc/2.2.5.1/win32/vlc-2.2.5.1-win32.exe

• Stremio - https://www.strem.io/

Piše: Sanja Ledinek
31.05.2017. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh