« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
POSLJEDNJI SVJEDOK

Hitlerov tjelohranitelj više nema energije za dopisivanje s obožavateljima

Rochus Misch ima 93 godine i kreće se po stanu pomoću hodalice; vjeruje se da je on posljednji čovjek koji je Hitlera vidio živog

Rochus Misch
Rochus Misch (YouTube)
Više o

Adolf Hitler

,

Rochus Misch

,

tjelohranitelj Hitler

Više od 65 godina nakon završetka Drugog svjetskog rata, posljednji živući tjelesni čuvar Adolfa Hitlera objavio je da zbog lošeg zdravlja više ne može odgovarati na pisma obožavatelja iz cijelog svijeta. Rochus Misch ima 93 godine i kreće se po stanu pomoću hodalice. U razgovoru za Berliner Kurier rekao je da zbog bolesti i starosti više ne može odgovarati na brojne zahtjeve za autogram koji mu i dalje stižu na kućnu adresu. "Pisma dolaze iz Koreje, iz SAD-a, iz Finske i Švedske, i nitko mi nije rekao nijednu ružnu riječ", rekao je Misch, za kojeg se vjeruje da je posljednji čovjek koji je Hitlera vidio živog.

Ranije je Misch svojim obožavateljima slao svoje potpisane fotografije u SS uniformi. Sada mu se pošta i paketi gomilaju u stanu. Misch je Hitleru bio tjelesni čuvar, telefonski operater i kurir od 1940. do zadnjeg dana njegova života. Nakon rata uhitili su ga Sovjeti u blizini Hitlerova bunkera. Proveo je devet godina u njihovom radnom logoru. Od 1954. ponovo živi u Berlinu. Njegovi memoari "Posljednji svjedok" objavljeni su u Njemačkoj 2008. godine i upravo se radi na njihovu pretvaranju u filmski scenarij.

27.01.2011. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh