« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PODSVIJEST LIJEČI

Hipnozom do zdravlja

Rješenje za brojne zdravstvene probleme, poput depresije, panike i alergije, nalazi se u našoj podsvijesti

Hipnoza
Hipnoza (Facebook)
Više o

alternativna medicina

,

hipnoza

,

hipnoterapija

,

podsvijest

Iako je hipnoterapija priznata metoda za liječenje ovisnosti i psihosomatskih problema, u javnosti još uvijek postoje predrasude prema korištenju hipnoze u medicinske svrhe. Učinkovitost hipnoze dokazana je u više neovisnih studija pri čemu metodu posebno zagovaraju liječnici koji vjeruju da svaka bolest zapravo ima psihičke uzroke.

Pacijent se tijekom hipnoze nalazi u stanju transa koje je urođeno pa se svaka osoba, pod uvjetom da ima povjerenje u terapeuta, može koristiti hipnoterapijom. U trans nesvjesno padamo gotovo svakodnevno, na primjer kada vozimo auto a duhovno smo okupirani nekim drugim stvarima. Pritom u svakom trenutku možemo izaći odmah iz transa i spriječiti moguću opasnost. Slično je i s hipnozom.

Stanje dubokog transa pomaže nam da dopremo do podsvijesti i saznamo što tijelu uistinu smeta. Svaki pacijent drugačije vizualizira svoju podsvijest. Brojni liječnici zagovaraju strategiju tzv. magične livade u sklopu koje pacijenti zamišljaju močvarni krajolik ili stablo kojeg su napali potkornjaci. Podsvijest pacijentima tada daje upute kako izaći iz močvare, odnosno što učiniti kako bi stablo ozdravilo.

Terapeuti vjeruju da je podsvjesno znanje višestruko opsežnije od znanja kojim svjesno raspolažemo, a hipnoza nam može pomoći da iskoristimo upravo podsvjesno znanje. No, pacijenti se nerijetko boje uči u sebe i otkriti pravi uzrok svojih tegoba. Na primjer, astma može biti svojevrstan oblik zaštite od suočavanja s traumom ili nekim dubljim problemom.

Istraživanja dokazuju da hipnoterapija ima smisla ako patite od alergija, strahova, poremećaja u prehrani, problema ponašanja, nemogućnosti začeća pa čak i raka.

09.05.2011. 20:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh