« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
Hillary Clinton

Hillaryne suze za nominaciju

Više o

Hillary Clinton

DUGI redovi glasača pred biralištima u New Hampshireu jučer su potvrdili najave o rekordnom odzivu na stranačke predizbore u toj maloj saveznoj državi na sjeveroistoku SAD-a, koji su po tradiciji važan indikator u procesu odlučivanja o predsjedničkim nominacijama.

EMOTIVNA SENATORICA
Svjesna činjenice da joj izmiče predsjednička nominacija, Hillary Clinton rasplakala se pred biračima u New Hampshireu.  

Na dva mala birališta na sjeveru New Hampshirea - Dixville Notchu i Hart's Locationu - koja se po tradiciji dugoj više desetljeća otvaraju u ponoć, rezultati su potvrdili one iz anketa, donoseći pobjede Baracku Obami kod demokrata i Johnu McCainu kod republikanaca. Prema kombiniranim rezultatima s ta dva birališta, Obama je dobio 16 glasova, Clinton 3, Edwards 3 i guverner Novog Meksika Bill Richardson 1 glas. Na strani republikanaca McCain je dobio 10 glasova, Huckabee 5, kongresnik Ron Paul 4, Romney 3 i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani 1 glas.

Najavu pobjede Baracka Obame, koji se u New Hampshireu približio stranačkoj nominaciji, posebno je emotivno primila Hillary Clinton. Prije nego je glasovanje počelo, ona je na kavi s neodlučnim biračima odlučila suzama pridobiti koji glas. Svjesna činjenice da joj nominacija sve više izmiče, Hillary je biračima suznih očiju pričala kako joj se teško nositi sa svakodnevnim pritiskom u kampanji.


Piše: HINA/MEX
09.01.2008. 16:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh