« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
izabrali krivog?

Hillary Clinton popularnija od Baracka Obame

Potpora Obami pala je za 22 posto od siječanjske inauguracije, dok je potpora Hillary Clinton svega tri posto manja

(Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Barack Obama

,

Gallup

Iako je izgubila bitku za demokratsku predsjedničku nominaciju, a politički analitičari u SAD-u ocjenuju da je u vrhu aktualne administracije marginalizirana, novo nacionalno ispitivanje pokazalo je da je državna tajnica Hillary Clinton trenutačno popularnija od svog šefa, predsjednika Baracka Obame.

Ispitivanje Instituta Gallup, objavljeno u četvrtak, pokazuje da 62 posto Amerikanaca ima povoljno mišljenje o Hillary Clinton, dok na Obamu povoljno gleda 56 posto ispitanih, odnosno šest posto manje.

Prema ispitivanju, potpora Obami pala je za 22 posto u odnosu na onu koju je imao u vrijeme siječanjske inauguracije, a za Hillary Clinton ona je svega tri posto manja od početka godine.

Devet od 10 demokrata ispitanih u anketi gleda povoljno i na Obamu i na Clinton, dok su nezavisni birači podijeljeni. Manje od 20 posto republikanaca ima povoljno mišljenje o predsjedniku, dok ih 35 posto vidi Hillary Clinton u pozitivnom svjetlu.

Prema ispitivanju, potpora Obami od siječnja je pala za 23 postotna boda među neovisnima i za 41 postotni bod među republikancima, dok je Clinton istodobno izgubila samo šest posto među neovisnima i zadržala istu potporu među republikancima.

Gallupovo telefonsko ispitivanje na nacionalnom uzorku od 1,013 odraslih osoba provedeno je od 1. do 4. listopada, uz mogućnost pogreške od četiri posto. (hina/metro-portal)

16.10.2009. 09:16:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    16.10.2009. 10:57
    To je potpuno netacno i pokazuje rasisticku opredeljenost..
  2. avatar
    16.10.2009. 16:16
    Hmm, a zar je postojanje rasizma 'netočno'?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh