« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
POSJETA

Hillary Clinton nahvalila Hrvatsku

Istaknula je da postoji veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku te da je američka strana spremna pomoći kako bi se uspješno uklonile prepreke.

Hillary Clinton su ispadali bomboni iz usta
Hillary Clinton su ispadali bomboni iz usta (Arhiva)
Više o

Hillary Clinton

,

Zagreb

,

Zoran Milanović

,

službeni posjet

Hrvatska ima golem potencijal i Sjedinjene Države su optimistične glede njezine budućnosti, rekla je u četvrtak američka državna tajnica Hillary Clinton na sastanku s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, te istaknula veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku, priopćeno je iz vlade RH.

"Hrvatska ima golem potencijal i optimistični smo u pogledu vaše budućnosti", naglasila je Clinton, prema priopćenju.

Državna tajnica je čestitala hrvatskoj vladi na poduzetim mjerama u smjeru stabilizacije proračuna. Također je istaknula da postoji veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku te da je američka strana spremna pomoći svojim iskustvima kako bi se uspješno uklonile prepreke.

Milanović i Clinton razgovarali su o skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju i o situaciji u regiji pri čemu je premijer istaknuo nedvojbenu potporu RH euro-atlantskim aspiracijama svojih susjeda, navodi se u priopćenju.

"U hrvatskom je interesu da naši susjedi postanu dio Europske unije", kazao je premijer i dodao da Europska unija znači stabilnost.

Također je bilo riječi o globalnoj ekonomskoj situaciji u Europi i svijetu te reakcijama Europske unije i SAD-a na krhku ekonomsku situaciju u svijetu.

Milanović je zahvalio SAD-u na svoj pomoći koju je pružao Hrvatskoj od njezine neovisnosti.

Također je izrazio je sućut američkoj državnoj tajnici zbog žrtava uragana Sandy, koji je pogodio istočnu obalu SAD-a, stoji u priopćenju.

Na sastanku je također sudjelovala ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Nakon razgovora s premijerom Clinton se sastala i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, a kasnije će imati večeru s ministricom Pusić.

31.10.2012. 20:34:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mate
    01.11.2012. 08:26
    Sigurno zbog podrske koju ste im dali za vrjeme Bushovog rezima.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh