Metro-portal.hr

objavljeno 31.10.2012. 20:34:00
POSJETA

Hillary Clinton nahvalila Hrvatsku

Istaknula je da postoji veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku te da je američka strana spremna pomoći kako bi se uspješno uklonile prepreke.

Hillary Clinton su ispadali bomboni iz usta
Hillary Clinton su ispadali bomboni iz usta (Arhiva)

Hrvatska ima golem potencijal i Sjedinjene Države su optimistične glede njezine budućnosti, rekla je u četvrtak američka državna tajnica Hillary Clinton na sastanku s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, te istaknula veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku, priopćeno je iz vlade RH.

"Hrvatska ima golem potencijal i optimistični smo u pogledu vaše budućnosti", naglasila je Clinton, prema priopćenju.

Državna tajnica je čestitala hrvatskoj vladi na poduzetim mjerama u smjeru stabilizacije proračuna. Također je istaknula da postoji veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku te da je američka strana spremna pomoći svojim iskustvima kako bi se uspješno uklonile prepreke.

Milanović i Clinton razgovarali su o skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju i o situaciji u regiji pri čemu je premijer istaknuo nedvojbenu potporu RH euro-atlantskim aspiracijama svojih susjeda, navodi se u priopćenju.

"U hrvatskom je interesu da naši susjedi postanu dio Europske unije", kazao je premijer i dodao da Europska unija znači stabilnost.

Također je bilo riječi o globalnoj ekonomskoj situaciji u Europi i svijetu te reakcijama Europske unije i SAD-a na krhku ekonomsku situaciju u svijetu.

Milanović je zahvalio SAD-u na svoj pomoći koju je pružao Hrvatskoj od njezine neovisnosti.

Također je izrazio je sućut američkoj državnoj tajnici zbog žrtava uragana Sandy, koji je pogodio istočnu obalu SAD-a, stoji u priopćenju.

Na sastanku je također sudjelovala ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Nakon razgovora s premijerom Clinton se sastala i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, a kasnije će imati večeru s ministricom Pusić.

31.10.2012. 20:34:00
http://metro-portal.hr/hillary-clinton-nahvalila-hrvatsku/74633/