« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
SAVJETI :)

Hidratacija organizma tijekom blagdana važnija nego inače

Baš kao i u drugim kulturama konzumacija alkohola u ovo doba godine je veća, ali i konzumacija tradicionalnih jela i kolača

Ne zaboravite vodu...
Ne zaboravite vodu... (Arhiva)
Više o

voda

,

hidratacija

,

organizam

Vrijeme je slavlja, druženja i bogatih trpeza kada svi uživamo u ukusnim specijalitetima češće nego u ostalim danima u godini. Baš kao i u drugim kulturama konzumacija alkohola u ovo doba godine je veća, ali i konzumacija tradicionalnih jela i kolača.

Ovo godišnje razdoblje rezultira i s manje sna zbog čega je prisutan umor, mamurluk i osjećaj težine od prevelikog unosa masne hrane i šećera što rezultira stresom za organizam.

Kako bi si pomogli potrebno je konzumirati što više magnezija i vode koji su idealni saveznici za više energije i manje umora. Voda je glavna za normalno psihofizičko funkcioniranje.

U normalnim okolnostima kada je prisutna umjerena fizička aktivnost na umjerenoj temperaturi organizmu je potrebno do 8 čaša vode na dan jer se na taj način omogućava normalno funkcioniranje kongnitivnih i fizičkih funkcija. Ako primjerice ostanete budni cijelu noć potrebna količina vode za organizam se povećava.

Detaljnije savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
27.12.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh