« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE!

Djeca i psi - kombinacija za pet

Psi štite djecu od ekcema i olakšavaju im simptome astme, a pokazali su se pozitivnima čak i kod djece koja su alergična

Nabavite djetetu psa
Nabavite djetetu psa (Arhiva)
Više o

djeca

,

zdravlje

,

pas

Pas u kući znači više zdravlja za djecu, ma koliko to vama zvučalo paradoksalno, tako da ako ste dosad imali izgovor za nabavljanje psa, od sada ga nećete moći koristiti.

Psi štite djecu od ekcema i olakšavaju im simptome astme, a pokazali su se pozitivnima čak i kod djece koja su alergična.

Naime, znanstvenici su htjeli utvrditi ima li prisutnost psa u kući ikakav utjecaj na navedena stanja. Promatrali su učestalost ekcema kod djece čija je majka bila izložena psima barem jedan sat tijekom trudnoće i zaključili su da izlaganje psima i prije samog rođenja značajno smanjuje mogućnost nastanka ekcema.

Promatrali su i dva učinka koja psi imaju na oboljele od astme - prvi učinak se odnosio na proteine koji utječu na alergije, a drugi su bakterije na psećem krznu.

Otkrili su da nealergenske bakterije imaju zaštitni učinak na simptome astme kod djece, ali da protein te iste simptome pogoršava.

Mješoviti rezultat pokazuje da se izloženost psima ne preporučuje onima s astmom i alergijom, ali zahvaljujući ovoj studiji vjerojatno će se napraviti nova terapija koja olakšava simptome pomoću bakterija s psa.

27.12.2017. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh