« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MARATONSKA SJEDNICA

HHO zaključio da su Mirjani Sanader ugrožena ljudska prava

Članovi HHO-a na zatvorenoj sjednici raspravljaju o pismu Mirjane Sanader, slažu se da su joj ugrožena prava

Mirjana Sanader
Mirjana Sanader (Damir Krajac / CROPIX)
Više o

HHO

,

ljudska prava

,

Mirjana Sanader

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO), Ivan Zvonimir Čičak, izjavio je u stanci sjednice izvršnog odbora da su supruzi bivšeg premijera bila ugrožena stanovita ljudska prava, prenosi Hina. Čičak je rekao da članovi izvršnog odbora HHO-a imaju različite stavove o blokiranim bankovnim računima i sličnom. "Radi se o nijansama i o razlikama u pristupu cijelom problemu", kazao je.

Dodao je kako se članovi HHO-a slažu da su mediji kršili ljudska prava Mirjani Sanader rekavši da su pojedini novinari prekršili pravila novinarske profesije.

Sjednica je zatvorena za javnost jer Mirjana Sanader ne dopušta da se o sadržaju njezinoga pisma raspravlja putem medija.

Čičak je najavio da bi sjednica mogla potrajati do kasno navečer, a o njezinim zaključcima javnost bi trebala biti obaviještena sutra na konferenciji za novinare u Europskom domu. 

Supruga bivšeg premijera Ive Sanadera koji se nalazi u austrijskom pritvoru u pismu se HHO-u požalila zbog kršenja ljudskih prava prema njoj i njezinoj obitelji, ponajprije od strane medija, organa vlasti, ali i Zagrebačke banke.

14.01.2011. 22:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    14.01.2011. 23:28
    ako čičak tako kaže, mora da je istina. LOL. nimalo ne žalim gospođu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh