« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
PROMJENE RADI UŠTEDE

Hewlett-Packard daje 9,000 otkaza

Smanjenje radnih mjesta proizići će iz povećanja produktivnosti i automatizacije, priopćeno je iz sjedišta najvećeg proizvođača osobnih računala na svijetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

osobna računala

,

Hewlett-Packard

,

otkazi

Američki tehnološki div Hewlett-Packard objavio je u utorak da će slijedom uspostave potpuno automatiziranih komercijalnih podatkovnih centara u sljedećih nekoliko godina ukinuti oko 9.000 radnih mjesta, uz očekivane troškove u visini jedne milijarde dolara.

Najveći proizvođač osobnih računala u svijetu sa sjedištem u Palo Altu u saveznoj američkoj državi Kaliforniji najavio je da u sljedećih nekoliko godina planira uložiti milijardu dolara u odjel za usluge kompanijama. Smanjenje radnih mjesta proizići će iz povećanja produktivnosti i automatizacije, navode u tvrtki.

Nakon što budu provedene u djelo, promjene će rezultirati uštedama od oko 500 do 700 milijuna dolara godišnje, tvrde u HP-u. Komercijalni podatkovni centri pomagat će korporativnim klijentima da brže i efikasnije posluju, priopćeno je iz američke tvrtke. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 17:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh