« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
pobjeda

Dinamo nadigrao i pobijedio Anderlect

Par stotina mirnih BBB-a vidjelo je uživo kako treba igrati u Europskoj ligi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Dinamo Anderlecht

,

Dinamo Europska liga

Od samog početka vidjelo se da je na teren izašao onaj drugi Dinamo, koji trči do iznemoglosti, blokira, trudi se i grize travu. Bez obzira na sve napore Anderlechta, zlatni plavi dečki igrali su jednako snažno kao što su i Boysi navijali, od početka do kraja.

Trud se na kraju isplatio, jer je Miro Slepička fino glavom dočekao sjajan ubačaj Tomečaka i doveo Dinamo u vodstvo. Obojica su i do tada igrali dobro, Slepička je s Mandžukićem razvlačio Anderlechtovu obranu, a Tomečak je radio dar mar na desnoj strani. Ipak, od svega ne bilo ništa da Tomo Butina nije na golu bio u pravoj formi, braneći u stilu pjesme i nemoguće.

Drugo je poluvrijeme proteklo u naletima Anderlechta, no dinamovci su se branili organizirano, napadajući domaćine već na njihovoj polovici. Mandžukić je pretrčao pravi maraton, uklizavajući po dva puta za redom ako treba, a Lovren i Kovač su pravovremeno blokirali sve pokušaje domaćih napadača. Štoviše, u zadnje dvije minute mogli su postići još dva gola.

U isto vrijeme Ajax je u Timisoari svladao domaćine 2-1, uz dva promašena jedanaesterca Suareza, tako da je zadnje kolo gotovo formalnost. Ajax ide dalje, gostuje kod Anderlechta kojem igra i neriješeno za prolaz, a Dinamo se mora nadati da će Suarez i Pantelić ipak pokazati moć u Bruxellesu i omogućiti plavima europsko proljeće.

02.12.2009. 23:01:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh