« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
PROSLAVA OBLJETNICE

Omiljeni bar Ernesta Hemingwaya slavi 195 godina postojanja

Kako bi odao počast svom najpoznatijem gostu, bar El Floridita pokušat će napraviti najveći daiquri na svijetu

Omiljeno mjesto slavnog pisca
Omiljeno mjesto slavnog pisca (www.floridita-cuba.com)
Više o

Kuba

,

Ernest Hemingway

,

El Floridita

Slavni havanski bar El Floridita sljedeće će godine pokušati napraviti najveći daiquiri na svijetu i time ući u Guinessovu knjigu rekorda, piše kubanski tisak, a prenosi Hina. Ovaj je bar stekao svjetsku slavu kao mjesto u koje je rado zalazio i slavni Ernest Hemingway, koji je tamo često naručivao daiqurije. Bar će tim povodom proslaviti i svoju 195. godišnjicu psotojanja.

Prva etapa priprema tog događaja odvijala se tijekom tjedna organiziranjem natjecanja "kralj Daiquirija" na kojem je sudjelovalo 12 barmena zastupajući različite barove i restorane u Havani, objavila je kubanska informativna agencija AIN.

Manifestacije koje će se održavati gotovo godinu dana trebale bi kulminirati 6. srpnja 2012. pripremom "najvećeg Daiquirija na svijetu", kandidata za Guinnessovu knjigu rekorda, dodaje AIN.

Smješten u starom dijelu Havane, El Floridita posjeduje brončani kip u prirodnoj veličini Ernesta Hemingwaya (1899.-1961.) nalakćenog na šank, što je bila uobičajena piščeva poza tijekom godina koje je proveo na Kubi, od 1939. do 1960.

Daiquiri je kubanski koktel od ruma, limuna, šećera i smrvljenog leda. Ime duguje plaži na jugoistoku otoka na koju su se iskrcali američki vojnici 1898. godine.

17.07.2011. 11:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh