« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
IMA SE...

HDZ prvog dana kampanje potrošio 1.5 milijuna kuna - tvrde GONG i TIH

Nevadine udruge mogu objavljivati rezultate istraživanja o potrošenom novcu za kampanje

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

GONG

,

izbori 2011.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaključilo je da nevladine udruge mogu objavljivati rezultate svojih istraživanja, nakon što je HDZ zatražio zaštitu od DIP-a zbog objave istraživanja GONG-a i Transparency Internationala Hrvatske (TIH) o novcu koji su stranke navodno potrošile prvog dana izborne kampanje.

"Nevladine udruge mogu, u okviru svoje registrirane aktivnosti, objavljivati podatke koje su utvrdile na temelju svojih istraživanja. Nevladine udruge pritom odgovaraju sudionicima izbornog postupka i javnosti za točnost objavljenih podataka (rezultata), a time i stvaranja zaključaka koji bi bili utemeljeni na njima", navodi se u večerašnjem odgovoru HDZ-u koje je potpisao predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

HDZ je tražio zaštitu od DIP-a nakon što su GONG i TIH jučer objavili rezultate istraživanja prema kojima je prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna, bez PDV-a. U HDZ-u, međutim, priznaju da su potrošili tek nešto više od milijun kuna, s PDV-om.

21.11.2011. 10:04:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh