« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
RIJEKA

HDZ-ovi vijećnici zahtijevaju Obersnelovu i Jovanovićevu ostavku

Nataša Juriša i Hrvoje Burić naveli su kako je prvi razlog zahtjeva za ostavkom 80 milijuna kuna štete počinjene gradu

(Tea Cimaš/Cropix)
Više o

HDZ

,

Rijeka

,

Željko Jovanović

,

Vojko Obersnel

,

Tržnice Rijeka

,

Nataša Juriša

,

Hrvoje Burić

Vijećnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u riječkom Gradskom vijeću zatražili su danas na konferenciji za novinstvo da riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović podnesu ostavke zbog političkih i moralnih razloga u vezi s kaznenim prijavama zbog sumnji u gospodarski kriminal u odnosu grada Rijeke i tvrtke "Tržnice".

Kako su naveli HDZ-ovi vijećnici Nataša Juriša i Hrvoje Burić, prvi razlog zahtjeva za ostavkom jest počinjena šteta gradu od 80 milijuna kuna, kako stoji u kaznenoj prijavi.

Nadalje, naveli su, tek kad je podnesena kaznena prijava, grad je priznao da nije naplaćivao koncesijsku naknadu za prostore tržnice na otvorenom, nego samo unutar građevina na tržnici.

"Tržnice" su plaćale malu naknadu za zakup prostora, a u isto vrijeme su naplaćivale visoke naknade prodavačima zakupcima prostora zbog čega građani plaćaju više cijene voća i povrća, naveli su HDZ-ovi vijećnici.

Na zahtjev za ostavkom gradonačelnika i njegova zamjenika odlučili su se tek sada, rekli su, jer su se nadali da će oni sami odstupiti, što bi bio njihov moralni čin.

Obersnel je podupirao štetan ugovor i postavio stranački interes pred interes građana. Juriša i Burić su na novinarsko pitanje kazali da još nisu pokrenuli formalni postupak opoziva gradonačelnika u gradskom vijeću prikupljanjem potrebnih potpisa vijećnika.

Kaznenu prijavu o kojoj je riječ policija je početkom ožujka podnijela riječkom Županijskom državnom odvjetništvu. U njoj se gradonačelnik Obersnel, još dvoje visokih gradskih službenika, među kojima jedan bivši, te bivši direktor tvrtke "Tržnice" Rijeka sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti te sklapanje štetnih ugovora kojima je, po kaznenoj prijavi, grad oštećen za 80 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

18.03.2010. 16:54:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh