« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SLAVKO LINIĆ:

HDZ i dalje za svoje neuspjehe krivi Račanovu vladu

Linić naglašava da HDZ ne može prekriti odgovornost za uništenje Ine i za zaustavljanje njezinog razvoja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

HDZ

,

SDP

,

INA

,

Ingrid Antičević-Marinović

,

Slavko Linić

SDP-ovac Slavko Linić pozdravio je današnju najavu HDZ-a da će podržati SDP-ov zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva za Inu i MOL, uz proširenje rada povjerenstva od samog početka privatizacije Ine, ali i naglasio kako je ponovno riječ o pokušaju HDZ-a da za svoje propuste krivi koalicijsku vladu Ivice Račana.

"Javnost neka zna i taj dio (ugovor o privatizaciji Ine). Za SDP je to prihvatljiva poruka HDZ-a", izjavio je Linić novinarima u Saboru.

No, naglasio je da HDZ time neće prikriti svoju odgovornost "za uništenje Ine, za zaustavljanje razvoja Ine od 2003. do danas, za Inu koja je postala uvoznik derivata, a ne proizvođač nafte, derivata i plina".

To što HDZ-ovci svoje sumnje u neke nečasne radnje prilikom sklapanja ugovora o privatizaciji Ine 2003. iznose tek sada, sedam godina poslije, Linić smatra još jednom potvrdom da HDZ za sve svoje neuspjehe i loše odluke želi u javnosti okriviti vladu na čelu sa SDP-om.

"HDZ neprekidno za sve svoje loše poteze, sve svoje neuspjehe, uvijek krivi koalicijsku vladu. Valjda je svakom građaninu u Hrvatskoj postalo jasno da HDZ i 2010. krivi koalicijsku vladu za svoje neuspjehe. HDZ će biti zaboravljen, ali pojedinci će još uvijek govoriti o greškama koalicijske vlade", rekao je Linić.

"Tako se država ne vodi", poručio je, naglasivši da je HDZ, da je uistinu imao dokaze za svoje sumnje, mogao "angažirati njihovo Državno odvjetništvo" da to istraži.

"Ali očito, špijunčine se nisu usudile, a Državno odvjetništvo nije imalo što raditi, jer očito njihove (HDZ-ove) priče, njihova galama nije puno opterećivala gospodina Bajića. Nečinjenje Bajića je najbolji odgovor", kazao je Linić.

Novinare je zanimao i stav SDP-a na poziv iz HDZ-a da s mjesta predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje strategije suzbijanja korupcije povuku Željka Jovanovića, kojega HDZ-ovci prozivaju za političke pritiske i ometanje istrage u slučaju riječkih tržnica.

Odgovorila im je SDP-ova članica tog vijeća Ingrid Antičević Marinović, ocijenivši HDZ-ov poziv smiješnim.

"Mislim da je njihov zahtjev smiješan, kao što je uostalom smiješna i njihova borba protiv korupcije. Njihova borba protiv korupcije želi se svesti na to da se otkine koji krak hobotnici, ali ni u kom slučaju ne bi da se toj hobotnici otkine glava", izjavila je SDP-ova zastupnica.

Ocijenila je da Nacionalno vijeće, posebno u novom sastavu, očito "HDZ itekako žulja", te da HDZ-ovci koriste svaku priliku kako bi njegov rad doveli u pitanje.

"Oni bi najradije, a to su i otvoreno njihovi članovi govorili na vijeću, da se govori samo o tome kako je korupcija štetna, ali kada se prijeđe s riječi na djela, onda to baš i ne bi. Tu se nalaze u nekom procjepu i onda im je vrlo neudobno", kazala je Antičević Marinović. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 16:29:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh