« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
PRITISAK

HDSSB podnio kaznenu prijavu protiv 'Jutarnjeg lista' i Mladena Bajića

Protiv državnog odvjetnika podnesena je kaznena prijava zbog "zataškavanja nezakonitih radnji Ninoslava Pavića i EPH, čiji je avić predsjednik", kažu HDSSB-ovci

(Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Glavaš

,

Jutarnji list

,

tužba

,

EPH

,

Mladen Bajić

,

kaznena prijava

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

Krešimir Bubalo

,

Ninoslav Pavić

HDSSB - zbog dvaju tekstova u današnjemu "Jutarnjem listu" - podnio je Općinskome državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv Drage Hedla, novinara tog lista, Mladena Pleše, glavnog urednika tih novina, te urednika komentatora Davora Butkovića zbog kaznenog djela protiv pravosuđa - prisile prema pravosudnom dužnosniku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare HDSSB-a u Osijeku.

Riječ je o tekstovima D. Hedla "Šeks stoji iza pritisaka da se ukine presuda Glavašu" te komentara D. Butkovića "Osloboditi Glavaša značilo bi katastrofu". Kaznenu prijavu zbog dvaju spomenutih članaka u ime HDSSB-a podnijeli su Branimir Glavaš, Vladimir Šišljagić i Krešimir Bubalo navodeći među ostalim kako su sva trojica osumnjičenih "uoči nastavka sudskog postupka pred drugostupanjskim sudom započeli pritisak na pravoduđe preko javnog mijenja, a putem 'Jutarnjeg lista' te tako žele utjecati na pravosudne dužnosnike sugerirajući kako bi u konkretnom slučaju trebali postupiti".

HDSSB je danas DORH-u podnio i kaznenu prijavu protiv državnog odvjetnika Mladena Bajića zbog, kako je rečeno na konferenciji za novinare, njegova zataškavanja nezakonitih radnji Ninoslava Pavića i EPH, čiji je Pavić predsjednik, a u čijim se izdanjima, kako je ocijenjeno, stalno čini pritisak na pravosuđe u tzv. slučaju Glavaš.

"Svjesni smo da se o toj kaznenoj prijavi danas neće raspravljati", rekao je predsjednik HDSSB-a i saborski zastupnik Vladimir Šišljagić, dodajući da će o svemu izvijestiti svakog saborskog zastupnika. Istaknuo je kako je nedopustivo da "Mladen Bajić, koji je po nalogu Ive Sanadera obavio politički progon Branimira Glavaša, nastavlja s pritiskom na pravosuđe, i to tri dana prije odluke Vrhovnog suda o žalbi na odluku Županijskoga suda na temelju koje je Glavaš osuđen na 10 godina".

Saborski zastupnik Ivan Drmić tvrdi kako državni odvjetnik Mladen Bajić "u ladici ima za svakog ponešto", zbog čega ucjenjuje razne osobe iz političkog života, od SDP-a dalje, čak i iz HDZ-a. Za ponedjeljak, 31. svibnja, na Vrhovnome sudu najavljena je rasprava o žalbama na presudu Branimiru Glavašu i ostalim nepravomoćno osuđenima za ratne zločine u Osijeku 1991. (hina/metro-portal)

28.05.2010. 17:10:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    28.05.2010. 23:01
    ovi su totalno prolupali
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh