« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
KAKO OBRADITI SERGEA?

Brammertz suzdržano o hrvatskoj suradnji s Haaškim sudom

POGLEDAJTE VIDEO: Izvješće glavnog haaškog tužitelja ključno je za otvaranje pregovaračkog poglavlja 23 o pravosuđu i temeljnim pravima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt.tv)
Više o

Haaški sud

,

Jadranka Kosor

,

Serge Brammertz

Veselim se nastavku suradnje i nadam se da je moguće postići dodatne rezultate jer postoje i drugi putovi u istrazi oko topničkih dnevnika, izjavio je danas glavni haaški tužitelj Serge Brammertz nakon susreta s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima, a uoči sastavljanja izviješća o suradnji Hrvatske i haaškog suda, koje će predstaviti 18. lipnja pred Vijećem sigurnosti UN.

Brammertzovo izviješće je ključno za otvaranje pregovaračkog poglavlja 23 o pravosuđu i temeljnim pravima, bez kojeg Hrvatska neće ispuniti plan i završiti tehnički dio pregovora s EU do kraja ove godine. No, Kosor je izjavila, poglavlje 23 obuhvaća i druga područja u kojima je Hrvatska postigla dobre rezultate, te da to poglavlje treba otvoriti, a potom i zatvoriti, te da je država svjesna mjerila kod zatvaranja tog poglavlja.

Hrvatska premijerka je izjavila, da je upoznala Brammertza s tijekom istrage o nestalim topničkim dnevnicima, te da su principi istrage isti kao i u borbi protiv korupcije, a to je da nema nedodirljivih. Naglasila je, da će Hrvatska nastaviti potragu za nestalim dokumentima, koji su jedan od ključnih dokaza optužnice za ratne zločine u postupku protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka.

 

28.05.2010. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh