« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
CYBER NAPADI

Haktivisti ukrali više tajnih podataka nego kriminalci

Hakeri iz Anonymousa, Antiseca i Lulzseca ukrali su više tajnih podataka od velikih korporacija nego cyber kriminalci koji žive od toga

Fotografija vijesti
Više o

internet

,

krađa podataka

,

cyber kriminal

,

korporacije

,

cyber napadi

,

haktivizam

Prema godišnjem izvješću Verizona, tvrtke za sigurnost na internetu, haktivisti iz Anonymousa, Antiseca i Lulzseca su u 2011. Godini ukrali više tajnih, osjetljivih podataka iz velikih svjetskih korporacija nego obični cyber kriminalci.

Verizon je otkrio kako je lani bilo 855 napada na velike korporacije i pritom je otuđeno oko 174 milijuna podataka, te da iza 58 posto svih napada stoje haktivisti. Stručnjaci tvrde da se je vrlo teško obraniti od haktivista zbog njihove nepredvidljivosti i sofisticiranih napada koji su kreirani i prilagođeni svakoj prilici posebno.

"Iako haktivizam postoji već neko vrijeme primarne mete su bile obične Internet stranice, no u 2011. godini njihove aktivnosti su se usmjerile na krađu informacija od velikih kompanija", rekao je Wade Baker, direktor u Verizonu.

Najaktivniji haktivisti su, dakako, iz grupe Anonymous te iz Antiseca i Lulzseca, a stoje iz brojnih napada kako na privatne tvrtke tako i na vladine agencije.  

Stručnjaci iz Verizona kažu da iako su haktivisti odgovorni za brojne upade i krađu podataka, cyber kriminalci su daleko opasniji jer oni prodaju informacije trećim strankama ili ih koriste za nova nedjela.

22.03.2012. 16:37:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh