« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
MREŽA PLAYSTATION

Hakeri ukrali osobne podatke milijuna korisnika

Japanska tvrtka Sony objavila je da su hakeri ukrali osobne podatke milijuna korisnika, među kojima i njihove lozinke, zbog čega je 20. travnja isključila mrežu PlayStation

Fotografija vijesti
Više o

Sony

,

hakeri

,

krađa podataka

,

PlayStation

Glasnogovornik Sonyja Patrick Seybold rekao je da su hakeri napali interaktivni portal koji PlayStation 3 (PS3) povezuje s internetskim igricama i filmovima i domogli se osobnih podataka korisnika kao što su njihovo ime, poštanska i elektronička adresa, datum rođenja, lozinka, a možda i broj kreditne kartice. Mreža PlayStation ima 75 milijuna korisnika u svijetu.

Zbog tog "upada izvana" Sony je 20. travnja isključio svoju mrežu PlayStation Network i svoj on-line glazbeni servis Qriocity, dodao je Seybold. Strahuje se da bi se ukradeni podaci mogli zlorabiti u svrhu prijevare. Sony ne isključuje mogućnost da su ukradeni i brojevi bankovnih kartica.

"Zasad ništa ne upućuje da su ukradeni bankovni podaci, ali to ne možemo isključiti", ističe Sony u e-mailu poslanom kupcima internetskih igrica i glazbe. Sony nije rekao je li pronašao počinitelje hakerskog napada, ali je kazao kako se nada da će "neke usluge proraditi za tjedan dana".

PlayStation Network koji je pušten na tržište u studenome 2006., omogućuje korisnicima da igraju igrice i da kupuju igrice, filmove i glazbu putem interneta.

27.04.2011. 10:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh