« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina
ODMAZDA?

Hakeri srušili WikiLeaks

Stranice WikiLeaksa bile su par sati nedostupne, nitko još uvijek nije preuzeo odgovornost za rušenje

WikiLeaks se zamjerio hakerima? Teško ...
Više o

hakeri

,

hakeri

,

WikiLeaks

Internetske stranice WikiLeaksa srušene su u hakerskom napadu u utorak, nekoliko dana nakon što je ta organizacija objavila više o 100 tisuća povjerljivih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava diljem svijeta.

"WikiLeaks.org je meta kompjuterskog napada", objavio je WikiLeaks preko Twittera, dodajući da se povjerljivi dokumenti mogu skinuti s "pričuvnih" internetskih stranica na adresi "cablegatesearch.net".

Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati. Zasad nije poznato tko stoji iza hakerskog napada.

WikiLeaks je u četvrtak u javnost pustio preko 100 tisuća dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava širom svijeta. Dokumente američkog State Departmenta, njih skoro 250 tisuća, WikiLeaks je počeo puštati u javnost 2010. godine, ali ih je dosad objavljivao u manjim količinama.

Pretpostavlja se da se adresom na Twitteru, na kojoj WikiLeaks objavljuje novosti, koristi prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange. On u Velikoj Britaniji čeka sudsku odluku o mogućem izručenju u Švedsku koja ga traži zbog optužbi za seksualno napastovanje.

31.08.2011. 10:27:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh