Metro-portal.hr

objavljeno 31.08.2011. 10:27:03
ODMAZDA?

Hakeri srušili WikiLeaks

Stranice WikiLeaksa bile su par sati nedostupne, nitko još uvijek nije preuzeo odgovornost za rušenje

WikiLeaks se zamjerio hakerima? Teško ...

Internetske stranice WikiLeaksa srušene su u hakerskom napadu u utorak, nekoliko dana nakon što je ta organizacija objavila više o 100 tisuća povjerljivih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava diljem svijeta.

"WikiLeaks.org je meta kompjuterskog napada", objavio je WikiLeaks preko Twittera, dodajući da se povjerljivi dokumenti mogu skinuti s "pričuvnih" internetskih stranica na adresi "cablegatesearch.net".

Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati. Zasad nije poznato tko stoji iza hakerskog napada.

WikiLeaks je u četvrtak u javnost pustio preko 100 tisuća dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava širom svijeta. Dokumente američkog State Departmenta, njih skoro 250 tisuća, WikiLeaks je počeo puštati u javnost 2010. godine, ali ih je dosad objavljivao u manjim količinama.

Pretpostavlja se da se adresom na Twitteru, na kojoj WikiLeaks objavljuje novosti, koristi prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange. On u Velikoj Britaniji čeka sudsku odluku o mogućem izručenju u Švedsku koja ga traži zbog optužbi za seksualno napastovanje.

31.08.2011. 10:27:03
http://metro-portal.hr/hakeri-srusili-wikileaks/62742/