« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
NOVI PREDSJEDNIK

Haićanski pjevač pobijedio na izborima

Michel Martelly pobjednik je predsjedničkih izbora na Haitiju sa 67,5 posto dobivenih glasova u drugom krugu, objavilo je državno izborno povjerenstvo

Fotografija vijesti
Više o

Haiti

,

predsjednički izbori

,

Michel Martelly

Njegova protukandidatkinja Mirlande Manigat osvojila je 31,7 posto glasova, po privremenim rezultatima izbornog povjerenstva.Službeni rezultati trebali bi biti objavljeni 16. travnja nakon isteka roka za žalbe.

Martelly (50), koji je u kampanju krenuo kao potpuni autsajder, nema nikakva prethodna iskustva u politici. U kampanji je odlučno obećao da će prekinuti s višedesteljetnom lošom vladavinom i korupcijom u zemlji i Haićanima, koji se i dalje teško nose s posljedicama razorna potresa, donijeti bolji život.

Nakon objave rezultata ulicama glavnog grada Port-au-Princea zavladalo je veliko slavlje Martellyjevih pristaša. Iako je nakon kaotičnog prvog izbornog kruga 28. studenoga, obilježenog masovnim nepravilnostima i prijevarama, drugi krug 20. ožujka prošao relativno mirno, za sigurnost su se nakon objave rezultata pobrinuli pripadnici mirovnih snaga UN-a. Martelly će na dužnosti zamijeniti Renea Prevala kojem je istekao drugi mandat.

05.04.2011. 09:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh