« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
RECENZIJA

H18 Be Smart H192 Quad - sjajan mobitel visoke klase

Hangar 18 odradio je sjajan posao u odabiru mobitela i brendiranju softverom, ponudivši tržištu moćan smartphone za odličnu cijenu

H18 Be Smart H192 Quad
H18 Be Smart H192 Quad (Hangar 18)
Više o

H18 Be Smart H192

,

Hangar 18

,

smartphone

,

recenzija

H18 Be Smart H192 Quad dobili smo u ruke od Hangara 18, poduzetne ekipe iz Koprivnice koja je u svoju ponudu odlučila uvrstiti gamu smartphona pod svojim brendom H18. Na prvi pogled uobičajena kineska mašina zapravo je moćan smartphone čija cijena od 1.799 kuna je daleko ispod onoga što se stvarno nudi.

Za početak, briljantni 5" SuperAMOLED ekran rezolucije 1280x720p daleko odskače od konkurencije u toj niši, jer kut gledanja je izuzetno širok, a kvaliteta slike superiorna tako je nemoguće uočiti neke razlike između ekrana koji nudi razvikani Galaxy S3 i ovoga. Gledanje filmova na ovom ekranu pretvara se u pravo zadovoljstvo. 

Procesor je u skladu s kvalitetom ekrana, snažni Quad Core MTK6589 s Power VR544 GPU koji će se pobrinuti da vam ništa ne ometa užitak surfanja i gledanja filmova, a uz 1GB RAM-a i 8GB interne memorije standardno se nudi i mogućnost proširenja microSD karticama do 32 GB.

Povezivanje s Wi-Fi, Bluettothom ili 3G mrežom funkcionira besprijekorno, tako da smo iskoristili nekoliko hotspotova po gradu i bez ikakvog problema sa spajanjem pogledali par spotova na YouTube, čisto da vidimo hoće li biti problema. Niti jedan, tako da smo odlučili i napraviti mali unos na portal koji je prošao bez problema.

Još jedna od sjajnih stvari na ovom smartphonu su kamere. Prednja od 2MP daje kristalno jasnu sliku kad, primjerice, skajpate s frendom u Australiji, a iskorištena je i za par selfiesa članova redakcije koji su bili vrlo zadovoljni rezultatima.

Stražnja kamera ima 12MP i fullHD snimanje, pa ma koliko to zvučalo pretenciozno, snimke s jednog koncerta na kojem smo bili odmah su našle svoje mjesto na Fejsu, a fotke u polumraku dvorane ispale su sjajno.

Smartphone je velik, no tipke su raspoređene sa strane tako da će i oni s manjim rukama vrlo lako rukovati ovim impresivnim mobitelom, a najviše nas je iznenadila baterija. U kutiji dolaze dvije od 2.100 mAh, što nam prvo bilo malo čudno, no kad smo nakon cjelodnevnog intenzivnog korištenja ustanovili da nismo uspjeli iscijediti bateriju do kraja, bili smo ugodno iznenađeni.

Naravno, u normalnom režimu rada trajat će i duže, jer je kod nas smartphone bio u pogonu apsolutno cijeli dan, sve do kasno uvečer, i ekran je bio upaljen barem 90 posto vremena. 

Na kraju, spojili smo ga na računalo USB kablom koji je ujedno i dio punjača i prebacili fotke i video na računalo bez ikakvog problema, a neke smo fotke brzo i lako podijelili na mobitele u redakciji putem Blutetootha, koji je besprijekorno odradio posao.

Što reći - gadget je sjajan, jer je definitivno više od telefona. Primjerice, ako se uvečer uvalite pred televizor, lako ćete pronaći gdje ste već vidjeli tog glumca jer je virtualna tipkovnica standardno dobra i za ljude s većim prstima.

Ako imate nešto love i želite nekog ugodno iznenaditi poklonom ispod bora, definitivno preporučujemo H18 Be Smart H192, jer za navedenu cijenu dobivate smartphone koji je u rangu puno razvikanijih brendova. Ocjena: čista petica.

Kupiti ga možete u njihovom webshopu i na njihovom prodajnim mjestima u City Centru One West i East, kao i na dva prodajna mjesta u Koprivnici i jednom u Đurđevcu, kao i u svim boljim trgovinama elektroničke opreme.

Specifikacije:

5″ SuperAMOLED,1280x720p
MTK 6589 1.2GHz QuadCore CPU s PowerVR544 GPU
1GB RAM-a, 8GB interne memorije i utor za microSD do 32GB
Stražnja kamera 12,0 MP, fullHD snimanje, prednja kamera 2.0 MP
Dvije baterije od 2100mAh, 12 mjeseci garancija, 3G, WiFi, BT
Android 4.2.1
Dual-Sim

08.12.2013. 11:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh