« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
RECENZIJA

H18 Be Smart Fresh 3G - smartphone za pod bor

Ako razmišljate kako klincu priuštiti smartphone, omjer cijene, kvalitete i mogućnosti na ovom telefonu idealan je

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Hangar 18)

Hangar18 jedna je od tvrtki koje svojim dosljednim pristupom pružaju korisniku maksimalnu kvalitetu za novac koji daje, što se najbolje vidi u ponudi smartphona koje su se potrudili u potpunosti brendirati u svoje boje.

Među njma postoji jedan prilično zanimljiv entry-level mobilni telefon - H18 Be Smart Fresh 3G koji se nakon dobrog mučenja u našoj redakciji pokazao kao idealni odabir za poklon pod bor klincu koji bi želio imati smartphone.

Kupiti telefon u Kini nije neki problem, no kad pažljivo birate modele i brendirate ih, to pokazuje ozbiljnost koju vrijedi naglasiti, pa tako ovaj 4 inčni model ima procesor velikih mogućnosti i podršku za 3G, što može biti odličan odabir za bilo koju osobu koja još nije koristila smartphone. 

Već na prvi pogled telefon izgleda lijepo i kvalitetno izrađen, a dolazi u pet kombinacija boja, što je naročito atraktivno za mlađe korisnike. Uz crno-plavu kombinaciju imamo i žutu, sivu, crvenu i bijelu kombiniranu sa crnom. Plastika je dobre izrade i primjerena je i telefonima znatno višeg cjenovnog ranga.

Kad otvorite kutiju još vaš će odabir pokazati još ispravnijim, jer osim standardnog punjača koji je ujedno i USB kabel za povezivanje s računalom pronaći ćete i dvije baterije od  1650 mAh, vrlo kvalitetne slušalice i lijepu zaštitnu prozirnu maskicu, tako da od samog početka imate sve što vam treba.

Kapacitivni touch ekran dijagonale 4" čini ovaj mobitel dovoljno malim za držanje i u dječjoj ruci, a opet vrlo preglednim i za osobe koje nose naočale. Uz to, na prednjoj je strani zvučnik, senzor za daljinu i svjetlost i kamera od 03 MP za razgovore. Na desnoj bočnoj strani je tipka za paljenje smještena na odličnom mjestu jer se zaslon vrlo lako zaključava i otključava, a tipke za pojačavanje su na lijevoj bočnoj strani. 

S gornje strane je utor za slušalice i microUSB priključak za punjenje i povezivanje s računalom. Na stražnjoj se strani nalazi kamera od 2 MP i blic, kao i zvučnik ispod natpisa be smart.

Stražnji se poklopac od gumirane plastike lako skida povlačenjem prema gore, otkrivajući dva utora za SIM kartice, utor za SD karticu i ležište za bateriju. 

Standardna rezolucija ekrana 800x480 pixela za ovu veličinu ekrana dolazi za bitno nižu cijenu od konkurencije. Kamera od 2MP čini se malo u ovo doba kad se svi natječu u broju megapixela koje nude, no ako se prisjetimo da su pred samo nekoliko godina takve kamere imali vrhunski mobiteli, svaka priča tu staje. Slike su u redu, možete odabrati rezoluciju koja će vas zadovoljiti s obzirom na količinu mjesta na SD kartici koju ćete staviti u mobitel, a blic je standarno korektan za ovakav tip mobitela. 

Jedna od važnijih stvari je i odabir operativnog sustava, jer Android 4.2.2. nećete moći pronaći i na puno jačim i skupljim mobitelima, a odličan MediaTek Dual Core procesor možda je čak i prejak za ovako pristupačan uređaj. S njim nećete imati nikakvih problema pri igranju igrica ili surfanju, koje osim putem Wi-Fija možete obavljati i mobilno zbog odlične podrške za 3G.

Baterija od 1650 mAh neće vas izdati u ključnom trenutku jer se ravnomjerno troši i indikatoru napunjenosti možete mirne duše vjerovati, a uvijek pri sebi možete imati i rezervnu, makar, teško da će vam trebati jer normalno napunjena baterija uz uobičajeno korištenje traje 2-3 dana, a mi u redakciji nismo uspjeli iscijediti cijelu bateriju u jednom danu unatoč silnom korištenju i testiranju.

Da zaključimo, H18 Fresh sjajan je entry-level smartphone za sve korisnike, što bi se reklo od 7 do 77 godina, koji dolazi odlično opremljen i po izuzetno konkuretnoj cijeni od 699 kuna. 

Iako ga nismo željeli testirati na izdržljivost, kolegi je uspješno ispao iz ruke i, na naše veliko zadovoljstvo, ništa se nije dogodilo pa je mogao mirno nastaviti slušati radio, hvaleći na sva usta kvalitetu zvuka na slušalicama, a dobar dio dana nas je gnjavio i svojim izborom glazbe preko zvučnika koji je davao sasvim korektan zvuk.

Sve u svemu, Hangar18 pokazuje se kao ozbiljan igrač u više kategorija smartphone uređaja na našem tržištu, pa ćemo brzo recenzirati i jedan top model iz njihove ponude.

H18 Be Smart Fresh 3G možete nabaviti na njihovim prodajnim mjestima i u webshopu, što vam toplo preporučujemo, jer svaki klinac koji ga nađe pod borom bit će jako sretan.

Specifikacije:

4" kapacitivni touchscreen, 800×480
MediaTek 6572 1.3GHz Dual Core, Mali 400 GPU
256MB RAM, 512MB interne memorije
Stražnja kamera 2.0MP, prednja 0.3MP
Baterija 1650mAh
Android 4.2.2
Dual sim
WiFi, Bluetooth, 3G

25.11.2013. 08:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dragica
    11.12.2013. 17:43
    imam taj mobitel i neke aplikacije mi se same obrisu nakon instalacije nekog vremena i vraca mi se neke stvari na tvornicke greske ,zbog cega mi se to desava dali mogu dobiti odgovor .unapred hvala
  2. avatar
    gospodin111
    27.12.2013. 22:58
    Obična kopija HTC-a 8X... zar nisu mogli koristiti originalnost i izraditi svoj vlastiti dizajn?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh