« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
POMOZIMO HAITIJU

Grupe na Facebooku pružaju pomoć žrtvama potresa

Organizatori skupine pozvali su korisnike da se odazovu pozivu na donacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)
Više o

Facebook

,

Haiti

,

potres

Nekoliko skupina osnovano je u noći s utorka na srijedu na društvenoj internetskoj stranici Facebooku radi pružanja pomoći žrtvama snažnog potresa koji je pogodio Haiti, dok je zvijezda hip hopa Wyclef Jean, Amerikanac podrijetlom s Haitija, uputio poziv na donacije na Twitteru.

Skupina "Pomozimo Haitiju" namijenjena "moralnoj podršci i razmjeni informacija za Haićane", broji više od 600 članova nekoliko sati nakon potresa jačine 7.

Organizatori skupine pozvali su korisnike da se odazovu pozivu na donacije Wyclefa Jeana putem njegove adrese na Twitteru. Donacije će prispjeti u njegovu udrugu "Yele Haiti", osnovanu 2005. radi podrške edukativnim, umjetničkim i sportskim sadržajima na Haitiju.

Pjevač je već sudjelovao u nekoliko operacija u korist Haitija, poput distribucije hrane u siromašnim predgrađima Port-au-Princea.

Grupe su otvorene za sve korisnike, a mogu se pronaći pomoću tražilice. Najveća skupina okupljena je u grupi "Haiti Needs Us, And We Need Haiti", a nešto manja u "Help For Haiti".(hina/metro-portal)

13.01.2010. 11:57:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh