« Život
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MOKSHA TOWER

Groblja budućnosti bit će vertikalna

Ljudska populacija konstantno raste što može dovesti do nestašice hrane, vode i ostalih potrepština

Fotografija vijesti
Više o

smrt

,

budućnost

,

groblje

,

moksha tower

No osim toga, bit će teško normalno napustiti ovaj svijet jer će groblja biti pretrpana. Kako bi se riješio ovaj problem neki su ponudili izgradnju specijalnih nebodera, u kojima će biti organizirana groblja.

Veliki gradovi pate od nedostatka mjesta za život i smrt. Npr. Mumbai sa svojih 21 milijun stanovnika, gdje na svakom kvadratnom kilometru živi 22,000 ljudi. Gradnja novih groblja je nemoguć luksuz pod takvim okolnostima. Stoga su arhitekti predložili projekt "Moksha Tower" koji je u suštini vertikalno groblje.

Neboder omogućuje znatnu količinu prostora za život, te osigurava i mjesto za one koju su preminuli. Spajat će kulture i tradicionalne metode pokopa četiri glavne religije koje prevladavaju u gradu, a također će predstavljati simboličnu vezu između neba i zemlje. Muslimanima će biti dostupno područje za pokope i ceremonije, kao i kršćanima, Hindusima objekt za kremiranje, dok će Parsi imati toranj tišine lociran na vrhu nebodera. Osim posljednjeg počivališta, svrha projekta jest i korištenje procesa kremiranja kao mogućeg izvora energije.

22.12.2010. 13:16:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh