« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
NAVIJAČKO NASILJE

'Grobari' uhićeni zbog pokušaja ubojstva

Deset navijača Partizana uhićeno je zbog sukoba u kojem je ozlijeđeno pet osoba, od kojih je jedan navijač Toulousea u kritičnom stanju

Više o

Beograd

,

pokušaj ubojstva

,

Partizan

,

Grobari

,

Partizan-Toulouse

Beogradska policija uhitila je deset osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su u četvrtak, neposredno prije utakmice Partizan - Toulouse, u središtu Beograda napali grupu francuskih navijača i nad jednim od njih izvršili kazneno djelo pokušaja ubojstva, objavio je u subotu srbijanski MUP.

Uhićenima je, kako se navodi, određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati i oni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni nadležnom istražnom sucu u Beogradu.

Glasnogovornik srbijanskog tužiteljstva Tomo Zorić izjavio je da će protiv svih napadača biti pokrenuti kazneni postupci, te za njih biti zatražene najstrože kazne skladno zakonu. On je potvrdio da je zajedničkom akcijom policije i tužiteljstva uhićeno deset osumnjičenih te da je u tijeku potraga za ostalim izgrednicima.

Zbog ozljeda opasnih po život, jedan navijač Toulousea hospitaliziran je nakon sukoba s navijačima Partizana u središtu Beograda uoči utakmice prvoga kola Europske nogometne lige, održane u četvrtak navečer.

U jednom kafiću u središtu Beograda tom prilikom sukobilo se 30-ak navijača Partizana i 15 navijača Toulousea. Dvadesetosmogodišnji Francuz, koji je prebačen u bolnicu s teškim ozljedama glave i prsnog koša, u petak je operiran i njegovo stanje je kritično.

Po navodima medija, preostala trojica ozlijeđenih, dvojica francuskih i jedan srpski državljanin, u petak su pušteni iz bolnice nakon što im je ukazana medicinska pomoć.

(Hina/Metro-portal)

19.09.2009. 19:44:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh