« Film
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
TURNEJA

Grlićev "Neka ostane među nama" na festivalima u Španjolskoj I SAD-u

Grlićev film imao je svoju sjevernoameričku premijeru u listopadu prošle godine u New Yorku na festivalu GSIFF New York, a na kojem je nagrađen za najbolji film i za najboljeg glumca

Miki Manojlović
Miki Manojlović (YouTube)
Više o

Rajko Grlić

,

Neka ostane među nama

,

filmski festivali

,

Miki Manojlović

Dugometražni igrani film "Neka ostane među nama" Rajka Grlića prikazat će se u programu "Panorama mediterraneo" međunarodnog filmskog festivala u Valenciji, koji se održava od 7. do 14. travnja, nakon čega odlazi na Međunarodni filmski festival Minneapolis-Saint Paul u SAD-u, koji se održava od 14. travnja do 5. svibnja, a prikazat će se u sklopu programa World Cinema, javlja Hina.

Grlićev film imao je svoju sjevernoameričku premijeru u listopadu prošle godine u New Yorku na festivalu GSIFF New York, a na kojem je nagrađen za najbolji film i za najboljeg glumca (Miki Manojlović), izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar.

Do sada film je nagrađen s 20 nacionalnih i međunarodnih nagrada, među kojima je i Kristalni globus za najboljeg redatelja osvojen na prošlogodišnjem festivalu u Karlovym Varyma, te sedam Zlatnih Arena osvojenih na prošlogodišnjem festivalu u Puli.

Ovih dana još nekoliko hrvatskih filmova sudjeluju na međunarodnim filmskim festivalima.

Kratkometražni, eksperimentalno-animirani film "Pain So Light That Appears As Tickle" Dalibora Barića prikazat će se u programu "Flesh for Fantasy" uglednog European Media Art Festivala (EMAF) u Osnabruecku, u Njemačkoj, koji se održava od 27. travnja do 1. svibnja.

Barićev film prikazat će se i u sklopu programa eksperimentalnog filma na 23. međunarodnom festivalu kratkog filma u Dresdenu (12.-17. travnja), a na istom festivalu bit će prikazan i njegov eksperimentalni film "Nymph Gloss Atari", u programu "Collage".

Animirani film "Čudnovati izum" Dine Krpana uvršten je u konkurenciju kratkometražnog filma Festivala fantastičnog filma Mauvais Genre, koji se održava od 21. do 25. travnja u francuskom Toursu. Taj film je dosad prikazan na oko 15 hrvatskih i međunarodnih filmskih festivala, među ostalim, u Ateni, Ljubljani, Čačku, Braunschweigu, Stockholmu.

07.04.2011. 17:02:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh