« Glazba
objavljeno prije 20 dana i 10 sati
NAJAVE

Gretta slavi 20. godina finim koncertom

U srijedu 10. travnja dođi na veliki slavljenički koncert povodom 20 godišnjice benda! Gretta će uz prijatelje i goste proći kroz 20 godina djelovanja benda te predstaviti svoj novi album "...iz noći u dan".

Gretta
Gretta (Arhiva)
Više o

Gretta

,

Soba 9

Mladi zagrebački alter/pop/rock sastav Soba 9 nastupit će kao predgrupa i zagrijavanje za slavljenički koncert Grette u Vintageu. Ovaj novi bend na sceni u startu je privukao pažnju svojim jedinstvenim zvukom uz upečatljiv vokal frontwomanice i violinistice Marije.

Zagrebački rock band Gretta osnovan je u proljeće 2004. godine i već je prvim nastupima skrenuo pažnju na sebe. Nakon uspjeha na brojnim demo festivalima, Gretta potpisuje svoj prvi diskografski ugovor, nakon kojeg je uslijedilo šest studijskih albuma i godine bezobrazno dobrih koncerata.

Na albumu "...iz noći u dan" nalazi se osam autorskih pjesama, a snimljen je u dva grada, Zagrebu i Zadru. Prvi dio albuma (pjesme "Heroj", "... Iz noći u dan" i "Prepoznaješ li me") je snimljen uživo u zadarskom TwentyTwenty Studiju, a za glazbenu produkciju je zaslužan Jere Šešelja.

Drugi dio albuma (pjesme "Astronaut", "Crv", "Ljetna kiša", "Najbolje tek slijedi" i "Iluzija") je snimljen u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića Denykena, a uz članove benda, prateće vokale su pjevale Lara Prskalo, Slavica Šimunec i Katarina Medanić.

09.04.2024. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh