« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
MA DA?

Grejpfrut najbolje topi kilograme

Grejpfrut je pa gotovo čudotvorna voćka koju uvijek treba imati u kući, jer vam pomaže skinuti kilograme čak i ako niste na dijeti

Ovo je sjajna ideja
Ovo je sjajna ideja (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

grejp

,

grejpfrut

Grejpfrut je ono voće koje će svi proći kraj njega u trgovini ili ga uzeti baš onako, zato što žele imati stvarno svašta na stolu, no zadnje će se pojesti.

Onaj neodređen, pomalo nezgodan okus glavni je razlog zašto nije omiljeno, no kad biste znai detalje...

Naime, grep uvijek trebamo imati u kući, tvrde japanski znanstvenici koji su napravili istraživanje o utjecaju grejpa na prehranu.

Rezultati su bili više nego pozitivni, jer su ispitanici koji su pojeli pola grejpa uz svaki obrok izgubili 1.65 kilograma u mjesec dana.

Oni koji su tri puta dnevno pili čašu grejpa izgubili su nešto manje, 1.5 kilograma u mjesec dana.

Naime, dokazana je fiziološka veza između grejpfruta i inzulina, pošto kemijska svojstva grejpa smanjuju razine inzulina u krvi i potiču mršavljenje.

Velik udjel vode u grejpu, kao i kod ostalog sličnog voća, potiče pijenje tekućine što vam ubrzava metabolizam i daje više energije. 

Stoga, recept je jednostavan - uz svaki obrok pojedite pola grejpfruta ili popijte 2.5 dcl soka, no, pritom treba zaboraviti na namirnice sa složenim ugljikohidratima kao što je kukuruz, krumpir, celer ili grašak od povrća i tjestenine.

Jelovnik obogatite povrćem koje možete pripremati na maslacu  - crveni luk, brokula, paprika, krastavci, mrkva i slično i kilogrami će se početi topiti.

16.01.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.01.2021. 09:32
    jako zdrav onima koji ima višak kg moze pomoći ako ga jedu svaki dan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh