Grejp - veseli mješanac čudesnih kvaliteta
Grejp je siromašan kalorijama, ali je bogat različitim vrijednim nutrijentima i odličan je izvor vitamina A i C
Grejp je, ako niste znali, križanac pomelo voćke i i naranče nastao slučajno na Barbadosu, iako ga zapravo doživljavamo kao autentično voće.No, takav kakav jest često je zanemaren u usporedbi s ostalim agrumima.
Takav odnos prema grejpu je potpuno neopravdan, jer upravo on predstavlja rješenje za nečistu kožu, višak kilograma i krvni tlak.
Grejp je siromašan kalorijama, ali je bogat različitim vrijednim nutrijentima i odličan je izvor vitamina A i C. Ima glikemijski indeks 25 zbog čega na utječe na razinu šećera u krvi i razine inzulina, a to ga čini idealnim voćem za osobe koje pokušavaju smršaviti.
Mnoge studije tvrde da upravo konzumacijom grejpa, i drugih agruma, možemo smanjiti rizik od dijabetesa, pretilosti, srčanih bolesti, a grejp blagtovorno djeluje na ten, razinu energije i težinu.
Sadrži bombastičnu kombinaciju vlakana, kalcija, likopena, vitamina C i kolina zahvaljujući kojoj održava srce zdravim. Bogat je kalcijem koji je regulira krvni tlak i pomaže u širenju žila. Američka udruga za srce (Ameircan Heart Association) u istraživanju jeobjavila da povećani unos flavonoida može sniziti rizik od ishemičnog udara kod žena.
Kod osoba koje su konzumirale flavonoide u agrumima poput grejpa i naranča, rizik je bio smanjen za 19 posto.
Grejp je bogat antioksidansima koji 'obuzdavaju' nepoznate radikale u tijelu koji uzrokuju rak. Unos likopena povezan je sa smanjenim rizikom od razvitka raka prostate u nekoliko studija.
Ova tropska voća idealna je za probavu i održavanje zdrave stolice, a sastoji se od 9 posto vode pa je savršena za tople ljetne dane i čuva nas od dehidracije. Vitamin C u grejpu štiti kožu od štete koju čini sunce i zagađenost, a promovira i proizvodnju kolagena koji je zadužen za mladolik izgled i održavanje elastičnosti kože.
Novi komentar