« Ekosfera
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
ARCTIC SUNRISE

Greenpeaceov brod protiv Plomina C

Greenpeace se tako izravno uključio u kampanju protiv ekološki i ekonomski štetnog projekta Plomin C

Arctic Sunrise ispred Plomina
Arctic Sunrise ispred Plomina (Greenpeace)
Više o

prosvjed

,

Greenpeace

,

TE Plomin C

,

Arctic Sunrise

Greenpeaceov brod Arctic Sunrise postavio je danas ispred Plominskoga zaljeva 12-metarski natpis 'Zaustavimo Plomin C', čime je ta organizacija poduprla aktivnosti Zelene akcije, Zelene Istre i labinske Pinete protiv izgradnje Termoelektrane Plomin C na ugljen

U brodicama koje su, pak, isplovile iz Plomina, brod su dočekali aktivisti iz udruga, novinari i fotoreporteri, a brod je nakon toga nakratko uplovio i u Plominski zaljev.

Bernard Ivičić iz Zelene akcije rekao je na konferenciji za novinare u Plominu da se Greenpeace tako izravno uključio u kampanju protiv ekološki i ekonomski štetnog projekta Plomin C.

Projekt Plomina C na ugljen neće nas učiniti energetski neovisnima jer Hrvatska nema izvore ugljena, istaknuo je Ivičić i dodao da bi se izgradnjom te termoelektrane drastično povećao njegov uvoz.

Ocijenio je da je taj projekt ekonomski izrazito neisplativ, da prema ciljevima EU-a do 2020. Hrvatska mora smanjiti emisije stakleničkih plinova za 80 posto, čak do 95 posto, a Plomin C emitirat će više od 2,5 milijuna tona ugljičnoga dioksida na godinu. To znači da Hrvatska neće moći zadovoljiti te ciljeve i da ćemo plaćati penale od više milijuna eura na godinu, što će se odraziti na računima za električnu energiju i plaćat će porezni obveznici, istaknuo je.

17.04.2013. 03:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh