« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
BESANA NOĆ U GRČKOJ

Grčki parlament večeras odlučuje o sudbini Papandreua

Glasovanje o povjerenju zatražio je sam Papandreu u ponedjeljak nakon što je najavio održavanje referenduma o europskom planu spašavanja Grčke

Fotografija vijesti
Više o

George Papandreu

,

grčka kriza

,

kriza eurozone

Nakon svih turbulencija koje su potresale grčku, ali i europsku političku scenu, teško je procijeniti hoće li George Papandreu ostati grčki premijer nakon večerašnjeg glasovanja o povjerenju vladi u parlamentu ove države, javlja Hina.

Glasovanje o povjerenju, koje je od presudnog značenja za Grčku, zatražio je Papandreu u ponedjeljak nakon što je najavio održavanje referenduma o europskom planu apašavanja Grčke, od čega je odustao tri dana poslije uvidjevši koliku je paniku taj prijedlog izazvao u zemlji i inozemstvu.

Očekuje se da će se za raspravu javiti oko 70 zastupnika iz pet stranaka, a Papandreuov govor najavljen je za 22.30 po srednjeeuropskom vremenu, pola sata prije nego što bi trebao početi glasovanje o povjerenju.

Ishod glasovanja vrlo je neizvjestan, unatoč činjenici da vladajući socijalisti iz Pasoka imaju 152 zastupnika od ukupno 300 koliko ih sjedi u grčkom parlamentu. Nekolicina zastupnika vladajućih zaprijetili su glasovanjem protiv Papandreua jer žele da zemlju iz krize izvuče vlada nacionalnog jedinstva.

04.11.2011. 19:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh