« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
GUSARI

Grčki brod otet pred obalama Somalije

Gusari su oteli grčki teretni brod koji je plovio pod panamskom zastavom na pučini ispred Somalije

Grčki brod otet pred obalama Somalije
Grčki brod otet pred obalama Somalije (Getty Images)
Više o

Somalija

,

otmica broda

,

Somalija pirati

Pomorski gusari oteli su grčki teretni brod "MV Lugela" na pučini ispred Somalije, nedugo nakon što je isplovio iz Adenskog zaljeva, priopćile su u ponedjeljak snage EU za borbu protiv gusara (EU NAVFOR) i dužnosnik međunarodne pomorske organizacije.

"Brod MV Lugela oteli su gusari. Brod se očekivao u somalskim vodama u ranim jutarnjim satima", rekao je de u somalijskim vodama u ranim jutarnjim časovima", izjavio je voditelj Programa pomoći istočneafričkim pomorcima Andrew Mwangura, kako prenosi agencija Reuter.

EU NAVFOR je priopćio da je brod, koji je plovio pod panamskom zastavom, poslao poruku za pomoć grčkim vlasniku u subotu ujutro i od tada je prekinut svaki kontakt s njim.

"Brod je bio u somalijskom bazenu, oko 900 nautičkih milja istočno od Eila, u Somaliji. Nešto kasnije, brod je promijenio kurs plovidbe prema somalijskoj obali", navodi se u priopćenju EU NAVFOR-a.

Brod "MV Lugela" nosivosti 4.281 tona s posadom od 12 Ukrajinaca, plovio je prema Mauricijusu s tovarom građevinskih armatura, naveli su iz EU NAVFOR-a.(hina/metro-portal)

27.09.2010. 10:27:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh