« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
PAPANDREU:

Grčka će od EU-a i MMF-a tražiti milijarde eura pomoći

Prošlo je vrijeme za priču, na naša vrata kuca bolna stvarnost, glase poruke u grčkim medijima

grčki premijer Georgij Papandreu
grčki premijer Georgij Papandreu (Getty Images)
Više o

MMF

,

grčka kriza

,

Georgij Papandreu

,

Grčka pomoć

,

pomoć EU

Grčka se sprema zatražiti milijarde eura pomoći od Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izjavio je u petak grčki premijer Georgij Papandreu.

"Poduzimamo sve pripremne korake za aktivaciju paketa financijske pomoći", kazao je Papandreu u govoru u grčkom parlamentu, naglasivši kako će stvarna aktivacija pomoći ovisiti o interesima zemlje.

Grčki mediji u petak upozoravaju da će aktivacija toga programa rezultirati novim pritiscima na financijski posrnulu zemlju.

"Prošlo je vrijeme za priču, na naša vrata kuca bolna stvarnost", ističe se u uvodniku dnevnika Kathimerini. "Politički svijet mora početi oblikovati javno mnijenje".

List Ta Nea smatra kako zahtjev kojeg je Grčka u četvrtak uputila za dodatne razgovore s Europskom unijom, MMF-om i Europskom središnjom bankom (ECB) koji počinju u ponedjeljak u Ateni, signalizira da se ta zemlja sprema formalno zatražiti pomoć.

"Paket iz noćne more: niže plaće i mirovine", ističe Ta Nea u naslovu, te dodaje da će razgovori biti usredotočeni na smanjivanje plaća u javnom sektoru, ograničenje rasta mirovina i zatvaranje državnih kompanija. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 14:19:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh