« Zdravlje
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
ALTERNATIVA

Graviola - čudesna prašumska biljka koja liječi rak

Istraživanja na gravioli se rade već pedesetak godina, no kako je ne mogu napraviti u GMO varijanti, farmaceuti je skrivaju

Graviola učinkovito ubija samo stanice raka
Graviola učinkovito ubija samo stanice raka (Wikipedia)
Više o

rak pluća

,

rak prostate

,

rak gušterače

,

lijek protiv raka

,

graviola

,

biljka

Graviola, zimzelena biljka iz Srednje i Južne Amerike novi je hit prirodne medicine slatkattog okusa i kremastom notom, tako da podsjeća na križanca ananasa, jagoda i kokosa ili banane. 

No, njen atraktivan izgled i sjajan okus nisu jedina važna stvar od ove biljke, naime, ona dokazano liječi rak. Kad kažemo liječi, mislimo upravo na to - ubija stanice raka i do deset tisuća puta učinkovitije od lijekova, a koriste se lišće, kora, plod i sjemenke graviole.

Naravno, slijedi pitanje skeptika: ako je to tako, zašto se ne koristi. Odgovor je, kao i uvijek, jednostavan - nemoguće je patentirati prirodni sastojak ili biljku. Slijedom logike farmaceutskih tvrtki, to se ne isplati. Iako su potrošeni milijuni dolara na sintetiziranje najmoćnijeg sastojka graviole koji ubija stanice raka, pokazalo se da se plod jednostavno ne može umnožiti GMO varijantom, pa su istraživanja spremljena duboko u ladicu.

Za istraživanja se ipak saznalo u javnosti kad je jedan od znanstvenika iz tima koji je proučavao graviolu progovorio, a seriju novih istraživanja provelo je Katoličko sveučilište u Južnoj Koreji.

Rezultati graniče sa znanstvenom fantastikom, jer graviola ubija samo stanice raka, ostavljajući zdrave stanice netaknutim, a selektivno ubijanje je deset tisuća puta učinkovitije od omiljenog adriamicina. Istraživanje su potvrdili i znanstvenici sa Sveučilišta Purdue u SAD.

Graviola je posebno učinkovita u liječenju raka pluća, prostate i gušterače. Osim toga što djeluje na rak, graviola ima i druga ljekovita svojstva - djeluje protiv bakterija, gljivica i parazita, regulira krvni tlak i pomaže kod stresa, depresije te živčanih poremećaja.

Južnoamerički Indijanci koji žive u području rasta graviole koriste sve dijelove ovoga stabla (koru, lišće, korijen, sjeme) za liječenje bolesti srca, astme, artritisa te problema s jetrom.

Kad već farmaceuti i medicina ne žele koristiti graviolu, možete je koristiti sami, jer je već nekoliko tvrtki razvilo tablete graviole kao dodatak prehrani, a moguće je nabaviti sadnice u blizini Zagreba i zasaditi je u svoj vrt.

23.10.2012. 15:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Jagoda
  05.12.2012. 22:30
  Jako zanimljiv tekst i jako dobro saznanje o toj čudotvornoj biljci. Za sad nemam problema i ne treba mi za lijek. Zanima me nabavka sadnica, jer se inače bavim vrtlarenjem, uzgojem povrća i cvijeće a sve po sistemu biovrta. Napisali ste da se može sadnice nabaviti u blizini Zagreba pa bi molila kontakt gdje se mogu obratiti za sadnice.
  Hvala unaprijed
 2. avatar
  Mirko Simanni
  03.02.2013. 19:32
  Da, moguće je nabaviti graviolu u Hrvatskoj kao dodatak prehrani, ima je u nekolicini biljnih ljekarni u Zagrebu. Ja sam je nabavio direktno od uvoznika i distributera putem njihovog web shopa na graviola.hr .
 3. avatar
  Anja M.
  19.02.2013. 16:02
  Hvala na informacijama, odličan vam je portal, puno se korisnih stvari može naučiti. Pozdrav!
 4. avatar
  Stjepan Sinković
  06.03.2013. 19:14
  Ono što sve zanima su iskustva ljudi koji su uzimali graviolu, pogotovo onih koji su se izlječili. Gđa. Vanja Androillo iz Pule je hrabro pobijedila karcinom bubrega koji je metastazirao početkom 2010. godine na debelo crijevo i jetru, a nakon dvije i pol godine na novim pretragama su joj otkrivene i metastaze debelog crijeva i jetre. Kako sama kaže, izliječila se uz pomoć plesa, pozitivne energije i graviole.
  Više se može naći na blogu:
  graviola-hrvatska.blogspot.com/2013/03/vanja-andriollo-ponos-hrvatske.html
 5. avatar
  B. Mirna
  23.03.2013. 14:55
  Graviola je fala Bogu, stigla i u BiH, mnogima već je pomogla, ako vama treba ili nekome u familiji, pogledajte: www.graviola.ba
 6. avatar
  mario
  30.05.2013. 16:45
  da li se graviola smije uzimati dok traje kemoterapija?
  ako smije, u kojim količinama...molim za savjet...
 7. avatar
  Ivana
  06.05.2016. 11:39
  Pisem duze vrijeme blog o ljekovitim svojstvima biljke graviole, iskustvima ljudi, kako prepoznati kvalitetnu biljku, za sto se sve koristi itd. Posjetite me na cudesna-graviola.blogspot.com
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh