« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
OSUJEĆEN ULAZAK U HRVATSKU

Granična policija uhvatila 14 ilegalaca iz Afganistana

Tokom vikenda vukovarsko-srijemska policija je uhitila 14 državljana Afganistana koji su ilegalno prešli granicu Republike Hrvatske

Fotografija vijesti
Više o

Hrvatska

,

policija

,

državna granica

,

afganistanci

,

ilegalci

Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je o uhićenju 14 državljana Afganistana od kojih šestero maloljetnih, koji su tijekom subote i nedjelje nezakonito prešli granicu Republike Hrvatske.

Kontrolom teretnog automobila marke „volvo" s prikolicom srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Srbije, u tovarnom prostoru prikolice ispod cerade, u subotu su na graničnom prijelazu Bajakovo zatečena i uhićena šestorica skrivenih državljana Afganistana, od kojih četvorica maloljetnika.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju, iz koje su prešli u Hrvatsku.

Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Luke Barunčića, vozač teretnog vozila pušten je i protiv njega za sada neće biti podignuta kaznena prijava, ali je Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru upućeno posebno izvješće.

Barunčić je pojasnio kako se vozač, srbijanskih državljanin branio da nije znao da se u prikolici nalaze skrivene osobe te kako roba, koju je prevozio u tovarnom prostoru ima carinski pečat. To je, kako je kazao Barunčić, potvrđeno, ali je i uočeno da je uže, kojim je cerada bila učvršćena, na jednom dijelu prerezano.

Na županijskoj cesti Tovarnik- Sotin, oko 1500 metara od mjesta Tovarnik, jutros je zatečeno i uhićeno osam državljana Afganistana, od kojih dvoje djece. I protiv njih je doneseno rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak povratka u Srbiju.

Prema podacima vukovarsko-srijemske policije, do od 1. siječnja do 25. rujna 2011. godine u nezakonitom prelasku državne granice zatečena su ukupno 774 strana državljana što je u odnosu na isto razdoblje 2010. godine, kada su zatečena 172 stranca, povećanje od čak 350 posto. Od ukupnog broja stranih državljana zatečnih tijekom ove godine u nezakonitom prelasku državne granice, 478 je Afganistanaca.

02.10.2011. 13:44:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh