« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
U ROKU OD TRI DANA

Gradonačelnik mora nametnuti proračun Mostaru

Za proračun nije glasovalo potrebnih dvije trećine vijećnika od 35 koliko ih broji mostarsko gradsko vijeće

Ljubo Bešlić
Ljubo Bešlić (Cropix)
Više o

proračun

,

Mostar

,

Ljubo Bešlić

Vijećnici Gradskog vijeća Mostara nisu do kasno navečer u utorak usvojili proračun za 2009. godinu, zbog čega će ga nametnuti nedavno izabrani mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Visoki predstavnik Valentin Inzko naložio je da vijećnici u roku od tri dana nakon izbora gradonačelnika prihvate proračun koji nije donesen u ovoj godini zbog prijepora hrvatskih i bošnjačkih vijećnika oko toga tko će biti gradonačelnik. Proračun od 54,4 milijuna maraka (oko 200 milijuna kuna) će praktično samo pokriti troškove iz ove godine.

Za proračun nije glasovalo potrebnih dvije trećine vijećnika od 35 koliko ih broji mostarsko gradsko vijeće.

Prema posljednjoj odluci austrijskog diplomata na čelu međunarodne uprave u BiH, proračun u slučaju da se dogovor ne postigne može nametnuti gradonačelnik Bešlić. Mostarske gradske službe su više od dva mjeseca u štrajku jer nije prihvaćen proračun pa se nisu mogle isplatiti plaće.

Mostarska se kriza tako nastavlja iako je prošloga tjedna, 438 dana nakon općinskih izbora u BiH, za gradonačelnika izabran Ljubo Bešlić sukladno novim izbornim pravilima koje je nametnuo Visoki predstavnik Valentin Inzko. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 10:52:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh