« Putovanja
objavljeno prije 16 godina i 3 mjeseca

Grad na sedam brežuljaka

Glavni grad Portugala jedna je od najposjećenijih destinacija

Fotografija vijesti
Više o

BB Lisabon

,

Portugal

,

rijeka Tejo

Lisabon, glavni grad Portugala smješten na sjevernoj obali rijeke Tejo, financijsko je i ekonomsko središte zemlje. S gotovo milijun stanovnika ovaj je grad najposjećenija destinacija Portugala. Izgrađen na sedam brežuljaka, i danas se jasno vide prednosti smještaja koje su ga u 15. i 16. stoljeću, u vrijeme sjajnih dostignuća i otkrića, učinile centrom trgovine s Istokom i početnom pozicijom za pomorska istraživanja.

Sa svojim uskim uličicama, Alfama je jedna od najstarijih i najtipičnijih četvrti Lisabona, u kojoj najviše do izražaja dolazi prekrasna kombinacija maurske i rimske arhitekture. Ovaj je dio grada jedini preživio veliki potres 1755. godine. Bairro Alto ili Gornji grad, boemska je četvrt  prepuna umjetnika, intelektualaca, studenata i, naravno, turista. Taj dio grada nikad ne spava i najpopularnije je mjesto za noćne izlaske.

Smještaj i cijenaNa petodnevno putovanje u Lisabon krenite 21. lipnja zrakoplovom iz Zagreba. Cijena od 4750 kuna po osobi uključuje prijevoz zrakoplovom, smještaj u hotelu sa 4 zvjezdice na osnovi noćenja s doručkom. 

Moderan život grada najbolje se može doživjeti na glavnoj ulici grada  Avenidi de Liberdade gdje se nalaze trgovine, hoteli, najbolje gradske kavane, kazališta, sveučilišta... Na kraju, ‘zasladite’ obilazak čašicom porta.     (adriatica.net)

20.05.2008. 20:46:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh